Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin, după discuția cu unioniștii „Așteptăm un set de măsuri concrete pe care o să ni-l prezinte Simion“

ro

23 Oct, 2016 17:02 1770 Marime text
Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat astăzi, la finalul discuțiilor purtate cu președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, că așteaptă ca acesta să prezinte un set de măsuri concrete, astfel încât să fie găsite cele mai bune căi "încât națiunea română să fie reunită".
 
"Am discutat despre obiectul principal al protestului, ce se întâmplă în relația dintre România și Moldova și i-am asigurat pe protestatari că la ALDE nu avem decât să continuăm drumul pe care l-am început cu mulți ani în urmă. Suntem aici reprezentanți care au fost într-un guvern mai mult decât apropiat de Republica Moldova și, prin măsuri concrete, credem că am reușit să aducem mai aproape cetățenii (...) de pe cele două părți ale Prutului. Acum am discutat despre un set de măsuri concrete pe care o să ni-l prezinte domnul Simion în zilele următoare și încercăm prin dialog (...) să ne asumăm toate aceste măsuri, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul comun", a spus Constantin, citat de Agerpres.
 
El a adăugat că trebuie găsite "cele mai bune căi de dialog și cele mai bune declarații" atât la nivel de partide politice, cât și la nivelul Parlamentului.
 
"Din punctul nostru de vedere, cred că primul lucru care trebuie făcut, chiar dacă astăzi proiectul european poate că nu este în cel mai bun moment al existenței sale, trebuie ca oameni care am crezut în acest proiect să ne luptăm astfel încât prin derogări, prin lucruri care trebuie să fie bine explicate la nivel european, la nivel de Bruxelles, Republica Moldova să fie pe același teritoriu cu România, în comunitatea europeană. Eu, personal, cred mult în acest lucru", a punctat Constantin.
 
Liderul ALDE a criticat reacția reprezentanților MAI față de unioniștii care au protestat ieri în Piața Universității și a afirmat că ministrul de Interne "a procedat greșit".
 
"Una dintre libertățile care trebuie respectate în România este libertatea de exprimare și ea nu trebuie să fie atacată sub nicio formă. Cred că se putea găsi o cale a dialogului și intervenția de ieri putea fi evitată. (...) O demisie ar fi mai mult decât un gest de responsabilitate, de asumare. Dl. Tudorache (Dragoș Tudorache — n.r) a procedat greșit'', a adăugat el.
 
George Simion și-a exprimat speranța ca în viitorul Legislativ parlamentarii ALDE "să facă pași concreți în direcția apropierii României de Republica Moldova".
 
"Sper ca parlamentarii ALDE să facă pași concreți în direcția apropierii României de Republica Moldova, pași pe care noi îi propunem prin intermediul specialiștilor noștri. (...) Vrem accelerarea acestor pași și vrem susținere în viitoarea legislatură din partea parlamentarilor ALDE", a mai spus Simion.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii