Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii au umor și simțul realității. Credeți că este pentru primar mesajul? Dar banii? Unde-or fi banii?

ro

14 Aug, 2016 03:37 8271 Marime text


Constănțeanul care ar vrea să se plimbe pe jos, vara, la ceas de seară, pornește, la vale dinspre, bulevardul Ferdinand, pe strada Mircea cel Bătrân, pe faleza de la Plaja Modern.
 
Merge de la blocul Creion către zona istorică sau Peninsula cum este cunocută zona vece a municipiului și de acolo spre Cazinou, în timp ce admiră marea printre buruienile mai mari decât omul.
Iar despre ajunsul până la Cazinou asta este altă poveste pentru că nu este așa ușor și nu se știe dacă nu este nevoit să cheme salvarea în urma vreunei căzături într-una din capcanele, destul de dese, pe care le întâlnește în cale.
De așezat pe vreo bancă în cazul în care ai vrea să te odihnești nu are nicio șansă.
Ba are. Are posibilitatea să își supă pantalonii, fusta, sau să se aleagă cu niște injecții pe care va trebui să și le planifice la Spitalul de Infecțioase după ce îi intră undeva un cui nefurat, încă, de hoții de fier vechi.
Despre mersul pe jos care face piciorul frumos... Nicio șansă. Piciorul rupt poate.
Pietre, găuri în faleza de promenadă șanțuri de scurgere neacoperite de grătarele accesorii, etc.
În dreptul unui astfel de șanț de scurgere cineva s-a străduit să atragă atenția conducerii Primăriei Municipiului Constanța, cea aleasă acum în iunie anul acesta.

Și le-a scris, cu umor, cu năduf, nu ne-am dat seama, următorul mesaj:
”Vei vedea asta și probabil îți vei da seama că este pentru TINE”.
Mesajul este de anul acesta și este semnat DD 2016 și apare chiar în dreptul unui șanț de scurgere cu gratarul metalic lipsă.
Alături mai este un ,esaj căruia chiar nu i-am priceput sensul, deși ne-a plăcut, dar am considerat că nu ar avea același destinatar deși nu poți să știi niciodată.
Am vrut să luăm și un punct de vedere de la primărie dar am apreciat că nu ar fi corect să-i deranjăm sâmbăta după amiază și nici să așteptăm prea mult cu postatul acestei știri nu ar cam fi cazul.
Nu că ar fi vreo urgență dar nici nu s-ar rezolva ceva dacă am întreba pe cineva din primărie despre acest aspect.
PS:
Acum vreo patru ani aleea făcea parte dintr-un proiect denumit pompos Amenajare integrată a zonei de acces - Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern", cu un buget estimat la 42.572.178,12 lei şi avea ca obiectiv „reabilitarea infrastructurii urbane prin modernizarea şi extinderea infrastructurii rutiere existente".
În baza proiectului trebuia reabilitat și construit un acces rutier şi pietonal la Portul turistic Tomis şi la Plaja Modern, trei parcări, un funicular la intersecţia bulevardul Ferdinand cu strada Mircea cel Bătrân, pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi şi realizarea unui sistem de colectare şi evacuare a apelor pluviale.
Și de-aia cred că mesajul este pentru cei de la primărie. Știa scriitorul ce știe!
Că și noi ne întrebăm: or fi fost banii redirijați către alte proiecte? O fi fost anulat proiectul? Nu s-o mai fi crezut că este foarte important pentru locuitorii municipiului Constanța i pentru turiștii care vin să vada plaja Modern de sus?
De- o vedea vreun oficial de la Primăria Constanța materialul și ne va trimite un punct de vedere, noi cu drag îl vom publica. mai ales că purtători de cuvânt are acum instituția destui. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii