Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii au luat ieri noapte cu asalt muzeele (galerie foto)

ro

18 May, 2014 21:17 1932 Marime text
Noaptea Muzeelor s-a dovedit a fi un eveniment de interes pentru constănțeni. Muzeele din Constanța au primit numeroși vizitatori în noaptea de 17 spre 18 mai.

La intrare, cei prezenți au fost întâmpinați de daci, romani, folchiști și ansambluri de muzică populară, se arată pe pagina de Facebook, Constanta Old City. 
De asemenea, restaurantele din centrul vechi au profitat de prezența oamenilor, așa că au ținut deschis până la ultimul client.

Muzeele au pregătit pentru cea de-a zecea ediție mai multe momente speciale.

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a putut fi vizitat între orele 20:00 şi 24:00. Aici au fost expuse colecţii valoroase precum colecţia de sticlă şi colecţia de bijuterii, sculpturi greco-romane şi alte artefacte importante.
Între orele 21:00 şi 05:00 dimineaţa, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, pe lângă vizitarea Planetariului, a fost organizată o expoziţie cu desene specifice spaţiului cosmic.
La Muzeul de Artă Constanţa vizitele s-au desfășurat între orele 17:00 şi 24:00. Muzeul a organizat special pentru această noapte un recital susţinut de studenţii Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Ovidius.

Noaptea Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi al Comunicării din Franţa şi este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM).

Sursă galerie foto: Constanta Old City
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii