Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni înarmaţi până în dinţi au fost prinşi şi luaţi la întrebări de către poliţiştii brăileni

ro

29 May, 2011 18:24 1609 Marime text

Suspecţii, trei din Constanţa şi unul din Bistriţa Năsăud - angajaţi ai unei firme de pază constănţene -, aveau cu ei trei arme de vânătoare, un pistol cu aer comprimat şi un pistol cu bile de cauciuc, suficiente pentru a porni un mic "război".

În urma unei sesizări făcute de către un localnic din comuna Viziru - care a reclamat că, în noaptea de 26/27 mai, un autorturism i-a dărâmat gardul, apoi a părăsit locul accidentului -, lucrătorii Poliţiei Oraşului Însurăţei şi cei ai Poliţiei Comunale Viziru au pornit pe urmele suspectului.

La locul faptei rămăseseră bara din faţă şi numărul de înmatriculare al maşinii suspecte.

Echipa operativă a reuşit, în scurt timp, să identifice în trafic, între Însurăţei şi Bărăganul, autorismul implicat în accident, care era condus de un bărbat de 32 de ani, din Mereni, Constanţa.

Poliţiştii au intrat în alertă în momentul în care au constatat că suspectul avea asupra lui un pistol cu bile de cauciuc marca "Walther P22T" de calibru 10 x 22 T şi un încărcător cu şapte cartuşe cu bile de cauciuc.

În autoturism se mai afla un tânăr de 21 de ani, din municipiul Constanţa, care avea o armă de vânătoare marca "Super Nova Benelli", un altul de 27 de ani, din Topraisar, Constanţa, care avea o armă de vânătoare "Baikal", precum şi unul de

26 de ani, din Bistriţa Năsăud, care avea un pistol cu aer comprimat "Gamo V-3" şi încărcător aferent cu butelie de aer comprimat, precum şi o armă de vânătoare "Nova Pump Action Benelli".

Ultimul individ a prezentat pentru pistol un certificat de deţinător pentru arme neletale (persoane fizice), emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud, în anul 2007.

În portbagajul autoturismului, poliţiştii au mai găsit 13 cartuşe cu bile de cauciuc, cu inscripţia "Rubber Ball", calibru 17,5 mm.

Solicitându-le documentele privind provenienţa armelor şi muniţiei găsite asupra lor şi avizele necesare deţinerii acestora, suspecţii au declarat că sunt angajaţii unei firme de pază din Constanţa, iar documentele solicitate se află la sediul firmei.

Cercetările au fost preluate poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au stabilit că tânărul din municipiul Bistriţa nu avea drept de a purta pistolul asupra sa, ci numai de a-l deţine la domiciliu.

Toate armele au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar faţă de bistriţean s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării. Constănţeanul care se afla la volan va fi cercetat pentru distrugere din culpă.

Ceilalţi suspecţi vor fi anchetaţi în continuare de către poliţiştii brăileni, pentru a se stabili provenienţa armelor şi muniţiei, precum şi modul de deţinere al acestora.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/braila

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii