Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul George Iachim s-a intors din infern. Iată ce spune

ro

21 Jan, 2013 18:28 1315 Marime text

Un al doilea român care a reuşit să scape cu viaţă din Algeria s-a întors, luni, acasă. Constănţeanul George Iachim a povestit, în exclusivitate pentru Romania TV, cum a reuşit să fugă din complexul controlat de terorişti.

"Trăiesc o minune că văd soarele pe cer astăzi". Acestea sunt cuvintele prin care George Iachim, unul dintre românii aflaţi în complexul atacat de terorişti în Algeria, sintetizează cele întâmplate.

"A fost un infern", spune bărbatul care a reuşit, împreună cu un alt român şi cu câţiva străini, să fugă în deşert înainte ca teroriştii să-i descopere.

"Ce a fost acolo, a povestit colegul meu foarte bine. Trei minute ne-au despărţit de a trăi sau a muri. El a mai avut baterie la telefon, că am ţinut telefoanele câte unul deschise, să salvăm bateriile. Norocul nostru că a avut busola instalată pe telefon", a povestitGeorge Iachim.
Constănţeanul a precizat că în momentul în care a început haosul a crezut că este doar un exerciţiu pentru pregătirea oamenilor în caz de atacuri teroriste, dar că din fericire a realizat la timp că atacul este real.

"Tot ce vreau acum este să pot să-mi plâng prietenii şi să vedem ce-o fi. Nu suntem supereroi, Dumnezeu ne-a scos de acolo, numai el ne-a putut ţine în picioare să mergem atât prin deşert", a precizat George Iachim, adăugând că speră să poată lua legătura cu alţi colegi care au supravieţuit luării de ostateci.

Citeste AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii