Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul Dimu Polifroni, reţinut de procurorii DNA. Iată acuzaţiile

ro

21 Mar, 2016 14:30 2429 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de astăzi, a inculpatului Dimu Polifroni, din Constanţa, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora: în perioada iulie – octombrie 2012, inculpatul Polifroni Dimu a pretins de la patru persoane (martori denunțători) suma de 100.000 euro.

În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Curții de Apel București și Înaltei Curți de Casație și Justiție, învestiți cu soluționarea dosarelor penale în care unul dintre denunțători era cercetat în stare de arest preventiv și a promis că-i va determina pe magistrați să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate.

Facem precizarea că, inculpatul Polifroni Dimu a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru infracțiuni similare (comunicat nr. 135/VIII/3 din 21 februarie 2013).

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Astăzi, urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Administrației Naționale a Penitenciarelor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii