Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Vrei să ai așa ceva la mașină? ”Deșteptozaur”, ”Prietenul la bani se cunoaște”, ”Zâmbește dacă vrei sex”

ro

11 Jul, 2016 01:00 4440 Marime text
Satul de Vacanță din Mamaia este, și va fi, plin de o lume a controverselor, de o lume pestriță.
 
Pestriță, de la academician-drept este că nu am văzut niciunul, dar nu este imposibil să fi fost, până la vânzătorii de iluzii cu papagalul ghicitor, șuți și cerșetori.
Aici găsești de toate la prețuri mici de te duci cu gândul că au fost furate spre a fi comercalizate, până la prețuri exagerate de te întrebi de pe unde au fost aduse de costă atât.
Găsești porumb fiert sau copt, de proveniență și igienă dubioase, găsești tiribombe, catacombe, covrigi, pește mărunt prăjit duhnind de la o poștă a putreziciune, lăutari, maneliști, muzică de club în boxe de-ți termină urechile, broaște gălăgioase în apa mizerabilă care împarte satul în două.
Dar ce nu găsești.
Ca să fie treaba ca lumea tot pe aici mai găsești și niște romani care patrulează din vârful istoriei încercând să ne aducă pe drumul cel bun al cunoașterii celor ce ne-au fost strămoși.
Desigur, Satul de Vacanță Mamaia este, fără doar și poate, păstrătorul tradițiilor noastre.
De aia am și găsit, aici, un meșter, care face niște plăcuțe, tip de înmatriculare, cu mesaje pe care le vedem adesea pe mașinile șmecherilor așezate strategic, în dreapta, la lunetă sau la parbriz.
Cu doar 10 lei, dacă faci comanda, în două zile ai orice mesaj vrei să transmiți celorlalți participanți la trafic.
Poți avea o plăcuță cu banalele mesaje de-acum ”Prinde-mă dacă poți”, ”Nu mă stresa am 14 puncte”, ”Stelistul”. ”Rapidistul” sau ... ”Sunt român”.
Dar nu mai au farmec astea. Sunt, așa cum spuneam, banale.
Acum sunt altele. Mai noi, mai în ton cu șmecheriile, am putea spune.
Iată unele care i-au inspirat pe șoferi, iar de aici s-a inspirat și meșterul de plăcuțe: ”Am darul băuturii”, ”Am BMW fă”, ”Sperman”, ”Regele șoselelor”, ”Donați un leu să-mi iau BMW”.
 
Eee. Parcă altfel sună nu?
Alte plăcuțe exprimă pe șleau starea sau dorințele conducătorului auto posesor de astfel de plăcuță indicatoare: ”Cabină de probă pentru femei”, la mașină făcând referire, desigur, ”Idolul femeilor”, ”Zâmbește dacă vrei sex”, acest ultim mesaj fiind universal valabil.
Dar mai sunt, de altfel o să și postăm tot panoul, că noi nu vom avea atâta răbdare să le scriem pe toate, mai ales că nici nu s-a găsit vreun program de ușurarea muncii în acest sens.
Dacă pui una din asta șmecher mare te numești: ”Sponsorizat de mama și de tata”! Nu-i așa?
Sau uitați alte mesaje, sublime, transmise tuturor: ”Când ai cu cine, ai cu ce, ai unde dar de ce”, ”Frec menta”, ”Prietenul la bani se cunoaște”, sau chiar ”Deșteptozaur”.
Dar sunt multe după cum se vede pe panoul meșterului. Trebuie doar să dai pe la el că oricum stă degeaba și are timp de vorbă și de explicații.
 
Și sigur puteți veni cu sugestii. Până una-alta aveți de unde-alege!  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii