Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Umilință maximă. Femeie lăsată în autogară, noaptea, pentru că are handicap. Însoțită de un copil. Proteste? Ioc!

ro

04 Jul, 2016 02:48 12652 Marime text

Motto: Doamne, vino Doamne/Să vezi ce-a mai rămas din oameni!

Vineri seară în jurul orei 21.00. Microbuzul care făcea linie de transport pe ruta Constanța-Valu lui Traian-Murfatlar.
 
Probabil una dintre puținele mașini care mai circulau către Murfatlar la acea oră.
În stație, printre călători, și o femeie, în cărucior pentru persoane cu dizabilități, însoțită de o fetiță și un bărbat.
Bărbatul încearcă să urce femeia în microbuz. La care se trezește admonestat de șofer cu niște cuvinte pe care nu le putem reproduce în totalitatea dar unele au sunat cam așa: ”Autobuzul ăsta transportă oameni nu handicapați”.
Bărbatul îmcearcă să-i explice că așa a venit: a urcat femeia pe scaun și căruciorul pe ușa din spate. Nimic. Șoferul de neînduplecat. Nu și nu.
Proteste la lipsa de omenie a șoferului? O femeie doar. În rest nimic. Fiecare era mulțumit că ajunge acasă pe scaunul pe care putea să se odihnească după o zi de muncă sau după hoinăreala din Constanța.
Concluzia? Autobuzul a plecat. Femeia a rămas pe peron însoțită, de fetiță, și de bărbatul cu care era la autogară.

 Facem precizarea că avem numărul mașinii, ora de plecare este menționată, și firma care operează mijlocul de transport.
Nu avem și un bilet, pentru că nu stă în practica șoferilor-gestionari să elibereze așa ceva.
Spunem că avem toate aceste elemente de identificare, neavând rost să le prezentăm aici, problema fiind, se pare,  nu doar a firmei în cauză ci una generală. 
 
De asemenea facem precizarea că acest material va ajunge pe adresele de e-mail ale tuturor instituțiilor statului care au în competență transportul de persoane precum și celor care se ocupă cu protejarea persoanelor cu dizabilități.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pop beata 18 Jul, 2016 11:22 Asta da!!!! Și fiică-mea face navetă cu microbuzul la liceu, ca stam la tara....și pe ea au lasat-o în -10 grade si lapoviță pe drumuri în oraș în stație. Cu acelas microbus umblăm zilnic, plătim bilete, dar șoferul a umilit-o ca nu a lasat-o să urce, si a închis ușa peste ea si peste cei care au vrut s-o urce. Am făcut sesizare la autorități....Dar nimic. Pe noi ne-au făcut pe deasupra în tot felul !!!!
  • fara nume 16 Jul, 2016 20:24 Rușine ! șoferului și rușine pasagerilor....😯 ....nu se știe care din ei va fi mâine. ....în aceiași situație. .În județul. Constanța firmele private de transport , cu șoferi cu tot sunt nesimtiti fără seamăn. Nu vor decât bani ....nu dau bilete...nu au mașini speciale pt.transport persoane ....și incarca peste nr.legal mașinile. MAFIA TRANSPORTULUI CONSTANȚA. HUUUUUUU
  • fara nume 05 Jul, 2016 09:52 Este plina tara de asa cazuri Pers cu dizabilitati nu sunt acceptate in societate si nu avem tara accesibilă pt pers care utilizează fotoliu rulant
  • Mihai Pop membru PMP 04 Jul, 2016 11:17 Va rog sa trimiteti la Vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, care are in subordine si acest serviciu, Domnului Claudiu Iorga Palaz.
  • mutalap nuzet 04 Jul, 2016 09:14 Sa-i fie rusine soferului ar fi trebuit sa se gandeasca ca putea fi in locul femeiei handicapate sora lui, mamalui sau sotia lui si nu cred ca i-ar fi convenit sa se intample asa ceva cu cineva din familia lui. Tot odata sa ne fie rusine pt. ca de multe ori nu se intervine in astfel de situatii. Cu mana pe inima daca as fi stiut de situatia din seara respectiva sa stiti ca as fi dus-o eu pe doamna si familia ei acasa. Imi pare sincer rau si rog sa se ia masuri sa nu se mai intample asa ceva, este inuman ceea ce s-a intamplat.
  • Linette Was 04 Jul, 2016 08:32 si soferii s au saturat de ei el o scoate la cersit si vrea gratis sa circule el e un profitor mie mila de ea o joaca cum vrea intrati pe pagina lui sa vedeti cum cerseste nu i place munca numai la cersit il vezi pacat de femeie si coplil