Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, reprezentată în semifinale la Australian Open! Horia Tecău l-a învins pe Florin Mergea în proba de dublu masculin

ro

28 Jan, 2015 07:08 1694 Marime text
Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 6, s-a calificat, azi-noapte, în semifinalele probei de dublu masculin la Australian Open, după ce a învins, în sferturile competiţiei, cuplul Florin Mergea/Dominic Inglot (România/Marea Britanie), cap de serie numărul 14.
 
Tecău şi Rojer s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6 (3), după o oră şi 24 de minute. Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întâlni în semifinale perechea italiană Simone Bolelli/Fabio Fognini.
 
Până în prezent, Tecău şi Mergea au mai fost adversari în circuitul ATP de trei ori, echipa sportivului din Constanţa câştigând de fiecare dată.
 
Horia Tecău, aflat la cea mai bună performanţă la Australian Open, este triplul finalist la Wilmbledon, între 2010 şi 2012, cu Robert Lindstedt. Cea mai bună performanţă din cariera lui Mergea la un Grand Slam a fost înregistrată anul trecut, când el şi Marin Draganja au jucat în semifinale la Roland Garros.
 
Pentru calificarea în semifinale la Australian Open, Tecău şi Rojer vor primi un cec în valoare de 142.500 de dolari australieni (100.396 de euro), în timp ce performanţa reuşită de Mergea şi Inglot va fi recompensată cu 71.000 de dolari australieni (50.022 de euro).
 
Tecău şi Mergea se cunosc de mici şi au crescut, practic, împreună pe terenul de tenis. Ei au făcut pereche la dublu în echipa de Cupa Davis a României.

Sursa foto: digisport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii