Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Profesorii de la Universitatea „Andrei Şaguna”, instruiţi să acorde primul ajutor

ro

15 Sep, 2016 15:14 2671 Marime text
Universitatea „Andrei Şaguna”, din Constanța, a introdus, în regim opţional, cursul de acordare a primului ajutor, atât pentru studenţi, cât şi pentru profesori.
 
Seria cursurilor de instruire  din acest an universitar a fost încheiată de grupa cadrelor didactice ale universității, care au participat, în prima decadă a lunii septembrie, la un curs de prim ajutor, susţinut de instructorul SMURD la Centrul de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală SMURD Constanţa, Adrian Mavromalidi.
 
Conducerea UAŞ s-a lăsat convinsă, încă de anul trecut, când trei grupe de studenţi au absolvit cursul de acordare a primului ajutor, susţinut de Adrian Mavromalidi, decorat în acest an de Preşedintele României cu Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a, cu însemn pentru militari.
 
În urma absolvirii cursurilor, atât profesorii cât şi studenţii, ştiu cum să reacţioneze dacă o persoană suferă un accident, un infarct, accident vascular cerebral, convulsii sau o obstrucţie a căilor aeriene, asigurând astfel șanse mai mari de supraviețuire a victimei unei asemenea situații dramatice.
 
Pregătirea va fi reluată odată cu începerea noului an universitar, cu studenţii anului întâi, bobocii care păşesc pentru prima dată pragul Universităţii „Andrei Şaguna”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii