Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta Pompierii sarbatoresc Ziua Independentei de stat a Romaniei si Ziua Eroilor

ro

07 May, 2010 18:53 1299 Marime text

Cu ocazia zilor de 9 Mai - Ziua Independenţei de stat a României şi Ziua Victoriei şi 13 Mai - Ziua Eroilor, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al Judeţului Constanţa se organizează o serie de activităţi menite să marcheze aceste momente importante pentru istorie. Duminică, 9 Mai 2010, ora 12:15, la ceremonialul militar și religios organizat de autorităţi la Monumentul Independenţei de Stat a României - 1877, va participa și un pluton format din 18 subofițeri și un ofițer din cadrul Inspecroratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea" al județului Constanța. Pompierii militari vor da onorul şi vor participa la înălțarea drapelului și defilarea gărzii de onoare.

În semn de cinstire a eroilor, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa va depune coroane de flori atât la Monumentul Independenţei de Stat a României - 1877, la festivităţile organizate pe 9 mai, cât şi la Monumentul Eroilor Români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial şi Grupul funerar al Eroilor Revoluţiei de la 1989 (Cimitirul Central), joi 13 mai 2010, ora 13:00,

În perioada 9-13 mai 2010, în fiecare zi, la ora 8:15, la reşedinţele tuturor celor 10 subunități, în prezenţa conducerii şi a personalului, va avea loc ceremonia arborării drapelului naţional și intonarea imnului. Ulterior se vor prezenta cadrelor militare o serie de lucrări privind semnificaţia istorică a celor două zile.

De asemenea, în cursul zilelor de 10 şi 11 mai , Detaşamentele de Pompieri Constanţa-Palas şi Constanţa-Port, vor fi vizitate de două grupe de preşcolari cărora li se vor prezenta autospecialele şi echipamentele de intervenţie, dar şi un material despre eroii pompierilor militari constănţeni.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii