Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Ploaie, furtuni, tunete, fulgere. Cam asta-i tema meteorologilor pentru azi

ro

16 May, 2016 06:49 3670 Marime text
După aversele de ploaie, tunetele și fulgerele de azi noapte, de la Constanța, dar și din județul Tulcea, azi ne așteptăm cam la aceleași fenomene.
 
Pentru că specialiștii de la vremea.ido.ro spun că vor fi ”furtuni cu fulgere, maxima zilei va ajunge la 20°C, vântul va sufla cu viteze cuprinse între 10 şi 15 km/h, probabilitatea dse ploaie va fi 80%, iar cantitatea de precipitații va fi de 6 l/m²”. Iar pentru la noapte fenomenele meteo vor fi aproape similare doar temperatura maximă scade exact la jumătate.
De la meteoplus aflăm că în cea mai mare parte a ţãrii vremea va fi instabilã şi se va rãci faţã de intervalul precedent, astfel cã valorile termice diurne vor fi mult mai coborâte decât cele normale pentru aceastã datã.
Excepţie va face partea de sud-est a teritoriului, unde abaterea termicã va fi mai puţin accentuatã. Temperaturile maxime vor avea valori de la 9 grade în nordul Moldovei pânã la 21 de grade în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, mai ridicate pe litoral pânã la 14 grade. Mai ales în cursul zilei, în regiunile, estice, sud-estice şi parţial în centru vor fi înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Cantitãţile de apã vor depãşi local 10...15 l/mp şi punctiform 30 l/mp. Izolat se va semnala grindinã. În rest, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala în prima parte a intervalului, dar vor fi pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse. La munte, la altitudini mari, trecãtor, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã sau ninsoare.
Acum sunt 13,2 grade la Medgidia, 13,4 la Adamclisi și Cernavodă, 13,5 la Hârșova, 14.2 la Constanța și 14,4 la Mangalia.
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii