Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa „Opriți-vă puțin și uitați-vă la aceste poze. Nu vi se pare nimic ciudat, nu?”

ro

01 Oct, 2016 14:24 9625 Marime text
Persoanele cu dizabilităţi sunt chinuite (şi nu este un cuvânt mare) de multe instituţii publice de stat din întreaga ţară, deoarece nu au rampe pentru ele. Sunt persoane cu nevoi speciale, care, la noi, sunt aproape în totalitate ignorate de stat, în cazul în care nu sunt umilite de-a dreptul.
 
Sute de mii de oameni cu handicap întâmpină dificultăţi şi atunci când încearcă să se deplaseze, din cauza bordurilor prea înalte sau a mijloacelor de transport inaccesibile. Constanţa, bineînţeles, nu face excepţie din imaginea pe care am conturat-o. 
  
Acestea fiind zise, vă prezentăm un mesaj postat în mediul virtual astăzi, mesaj ce însoţeşte şi pozele publicate sub forma unui colaj în articol.
 

„Opriți-vă puțin și uitați-vă la aceste poze. Nu vi se pare nimic ciudat, nu? Vă propun un joc în care să vă imaginați că sunteți o persoană cu dizabilități și doriți să traversați pe la aceste treceri de pietoni din Constanța. Reușiti?

Pentru câteva mii de constănțeni care se deplasează cu ajutorul cârjelor si a scaunelor cu rotile, acesta nu este un joc, ci realitatea.

Prin intermediul Asociației Constanța Ia Atitudine, am trimis o sesizare Primăriei Constanța prin care le aduc la cunoștința încălcarea art. 50 din Constituția României și legii 448/2006, ambele referindu-se la protecția persoanelor cu dizabilitați. Autoritățile locale sunt obligate să asigure rampe la trecerile de pietoni pentru a facilita deplasarea celor menționați mai sus.

Dacă în urma sesizării nu se vor lua măsuri, Asociația Constanța Ia Atitudine își va continua demersul, sesizând autoritățile competente de încălcarea legislației în vigoare a Primăriei Constanța. Precizez că nu toate trecerile de pietoni se afla în situația de față, unele fiind dotate cu rampe”, este mesajul postat, pe Facebook, de Cătălin Iacob.

 
 
Foto: Facebook (Cătălin Iacob)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alex 01 Oct, 2016 23:03 Daca trecerea de langa primarie nu dispune de asemenea rampe ce mai vreti de la acest oras?