Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Constanţa îşi strigă revolta! Tot mai mulţi participanţi la mişcările de protest! Ce s-a scandat

ro

03 Feb, 2017 13:34 3778 Marime text
 Constănţenii s-au alăturat mişcării naţionale de protest care a început din noaptea de 31 ianuarie, când Guvernul României a adoptat, la ceas de seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului Penal şi Codul de Procedură Penală.
 
Mişcarea de protest de la Constanţa a început destul de timid, în prima seară, pe 31 ianuarie, câteva sute de constănţeni ieşind pe străzile municipiului şi îndemnându-i şi pe alţi concetăţeni să se alăture lor.

Revolta şi indignarea faţă de gestul făcut de Guvern a scos din case pe 1 februarie un număr mai mare de constănţeni, pe principalele bulevarde ale oraşului protestând aproximativ 6.500 de persoane de toate vârstele, care şi-au strigat nemulţumirile faţă de gestul Guvernului şi al liderului PSD Liviu Dragnea. De altfel, cele mai multe lozinci scandate au fost: „PSD, ciuma roşie!“, „La ceas de seară, ați furat o țară!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!“, dar şi îndemnuri către alţi locuitori ai municipiului: „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!“.
 
Ieri, numărul protestatarilor care au ieşit în stradă a fost impresionant: peste 10.000 de constănţeni au strigat în stradă că vor abrogarea ordonanţei guvernului şi apoi demisia guvernanţilor.

S-a scandat: „București nu uita, Constanța e de partea ta”, „Dragnea și ai lui să se ducă dracului”, „Ne scuzați, nu producem cât furați”, „România cere fără grațiere”, „Dragnea și Nicușor, în același dormitor”, iar protestatarii au oferit flori jandarmilor în semn de mulţumire. Ieri, şi locuitorii din Năvodari s-au alăturat prostestelor din România, aproape 100 de năvodăreni pornind în mars pe principalele străzi din localitate.
 
Protestatarii spun că nu vor renunţa la acţiunea lor până când Guvernul nu va abroga ordonanţa de urgenţă privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului Penal şi Codul de Procedură Penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii