Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta, in greva

ro

31 May, 2010 14:21 1573 Marime text
Lucrătorii Serviciului de Ambulanţă au intrat astăzi, pentru o zi, în grevă de avertisment.

Angajaţii lui Vasile Popescu poartă banderole albe, ca semn al protestului şi au aliniat ambulanţele pe care au pus afişe pe care scrie „Grevă generală". Şi angajaţii din administraţia publică locală au intrat în grevă în această dimineaţă. Potrivit Antuanelei Dancu, liderul sindicaliştilor din cadrul Primăriei Constanţa, greva va fi susţinută pe termen nelimitat.

Cei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice au intrat în grevă de avertisment însă, pe 2 iunie, între orele 12.00 şi 14.00 vor protesta în faţa Prefecturii. Profesorii constănţeni s-au aliat luptei sindicaliştilor din întreaga ţară împotriva măsurilor de reducere a salariilor şi pensiilor pe care Guvernul le-a anunţat pentru combaterea efectelor crizei economice.

Aproximativ 1.000 din cei 7.596 de profesori din judeţul Constanţa au intrat în grevă, însă protestul se va desfăşura doar pe durata acestei zile, şi nu pe termen nedeterminat din cauza numărul mic de participanţi, liderii sindicali reclamând că dascălii au fost ameninţai şi intimidaţi. Potrivit Mediafax, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa spun că proba C a examenului de bacalaureat se va desfăşura astăzi în condiţii normale în toate centrele de examinare şi nu va fi afectată de greva profesorilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii