Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta Dr. Hany Raid care a chiuretat-o pe adolescenta, concediat și cercetat penal

ro

06 May, 2010 18:33 1514 Marime text

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Constanța a decis să-i suspende contractul de muncă medicului care i-a efectuat un avort adolescentei care a murit în unitatea medicală şi a sesizat şi Colegiul Medicilor în acest caz. "În urma evenimentelor privitoare la decesul minorei Sadula Rabia-Hulia, conducerea SCJU Constanța a luat măsura suspendării raporturilor de muncă între SCJU Constanța și dr. Hany Raid", a precizat managerul unității spitalicești, Dan Cpăpțână.

De asemenea, conducerea spitalului a decis demararea unei anchete interne și sesizarea Consiliului Medical al Spitalului Judeţean Constanța. Căpățână a precizat că au fost sesizate și Comisia de Malpraxis de la Direcția de Sănătate Publică, dar și Colegiul Medicilor Constanța. "Toate aceste măsuri au fost luate în urma rezultatelor certificatului medico-legal, unde este specificat drept cauza decesului cantitatea mare de sânge la nivelul cavităţii abdominale şi şoc hemoragic secundar", a precizat Medicul Florian Stoian, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

Şi Poliţia a începutcecetarea penală împotriva medicului, pentru ucidere din culpă. "La nivelul secţiei 3 se afla un dosar, se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă. Rezultatul necropsiei a stabilit că moartea a fost una violentă", a afirmat inspectorul Radu Croitoru, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa.

Sursa: newsin.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii