Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta Au pacalit statul cu peste 140 de miliarde de lei vechi

ro

06 May, 2010 19:19 976 Marime text

Două firme din Constanţa au intrat în vizorul Gărzii Financiare Constanţa după ce s-a constatat că au prejudiciat statul român cu peste 140 de miliarde de lei vechi.

Astfel, SC Cremer Mar SRL , societate ce nu funcţionează la sediul social declarat, a desfăşurat relaţii comerciale cu produse energetice, motorină Euro 5, CLU. Prin comercializarea acestor produse, fără a le înregistra în evidenţa financiar contabilă, a produs un prejudiciu la bugetul statului de 1.625.763 lei.

În accesşi situaţie se află şi SC Nemesis Consulting SRL. Societatea s-a aprovizionat cu cereale în valoare totală de 40.936.586 lei, pe care le-a comercializat ulterior către o altă societate din Constanţa. Iniţial, administratorul societăţii s-a prezentat la sediul Gărzii Financiare Constanţa cu evidenţa financiar - contabilă din care a reieşit faptul că acesta achiziţionase produse cerealiere de la societăţii din Arad, Bucureşti, Dolj, Prahova. În urma mai multor controale, lucrătorii Gărzii Financiare Constanţa, s-a constatat faptul că o parte dintre acestea aveau întocmite sesizări penale pentru nefuncţionare la sediul social declarat iar altele nu recunoaşteau că au desfăşurat relaţii comerciale cu SC Nemesis Consulting SRL.

Astfel, inspetorii au făcut un control şi la sediul societăţii din Constanţa unde au avut surpriza să constate că la adresa respectivă nu mai funcţionează nici o societate şi astfel nu se poate verifica evidenţa financiar- contabilă. Prejudiciul creat bugetului de stat este de 12.585.115 lei.

Pe numele celor două societăţi s-a întocmit sesizare penală.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii