Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Ministerial al OSCE va discuta probleme de securitate și stabilitate regională

ro

02 Dec, 2015 19:57 1237 Marime text
 
Ministrul afacerilor externe Lazăr Comănescu va participa, în perioada 3-4 decembrie, la Belgrad, la cea de-a XXII-a Reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), principalul eveniment anual al Organizaţiei, care reuneşte miniştri de externe și înalţi oficiali din cele 57 de state participante OSCE şi reprezentanţi ai statelor partenere OSCE.
 
Consiliul Ministerial al OSCE de la Belgrad va avea loc într-un context politic marcat de provocări importante și evoluții problematice pentru securitatea și stabilitatea regională în spațiul OSCE, precum conflictul din Ucraina sau persistența conflictelor înghețate în regiune.
 
La Consiliul Ministerial, România va continua să promoveze obiectivul implementării depline a principiilor și angajamentelor asumate în toate cele trei Dimensiuni ale OSCE (politico-militară, economică şi de mediu şi umană), în acord cu conceptul OSCE de securitate cuprinzătoare. Totodată, România va sprijini rolul asumat de Organizaţie în contextul conflictului din Ucraina, dar şi în eforturile de soluţionare a conflictelor prelungite.
 
În marja Consiliului Ministerial, şeful diplomaţiei române va avea mai multe întâlniri bilaterale cu omologi din state participante OSCE.


Sursa foto: glasul.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii