Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa a lansat campania anti-bullying "All different. All equal"

ro

09 Jan, 2018 14:44 1730 Marime text

Joi, 4 ianuarie 2018, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa a lansat cea mai mare campanie anti-bullying în folosul elevilor constănţeni.

În România, cifrele privind fenomenul de bullying sunt îngrijorătoare conform unui studiu efectuat de Fundaţia "Salvaţi Copiii". Astfel, 1 din 4 copii este umilit în grupul de egali; 3 din 10 copii sunt excluşi în mod repetat din cercul de colegi; 4 din 10 copii au fost răniţi ca urmare a comportamentelor violente repetate ale altor colegi. Bullying-ul reprezintă un fenomen de hărţuire cu scopul de a-l umili pe celălalt. Această acţiune repetitivă poate produce victimei răni emoţionale şi poate declanşa scăderea încrederii în sine cât şi în persoanele din jurul său. Mai mult, aceasta poate cauza depresii şi tulburări de comportament (33,15%), excludere şi dificultate în relaţionare (29,78%), gânduri suicidale (15,17%), frică şi anxietate (12,92%), criză de identitate şi singurătate (4,49%).

Proiectul "All different. All equal." promovează conceptul anti-bullying şi se va desfăşura în mai multe etape. Prima etapă constă într-un concurs de postere tematice organizat de CJE. Scopul acestora este de a atrage atenţia asupra fenomenului extrem de periculos. Orice elev poate participa trimiţând lucrările la adresa de e-mail cjeconstantabexagmail.com, iar câştigătorii desemnaţi de către Biroul Executiv vor avea ocazia de a deveni noii graficieni ai Biroului de Presă CJE. Deadline: 13 ianuarie, ora 12:00. Cei interesaţi pot accesa pagina de facebook a Consiliului pentru a rămâne la curent cu desfăşurarea campaniei: https://web.facebook.com/cject/ .

"Constat că fenomenul de bullying a cunoscut o creştere semnificativă în judeţul nostru de aceea consider că lansarea unei astfel de campanii este imperioasă. Mă bucură impactul pozitiv pe care am reuşit să-l obţinem prin postările noastre, vizualizate de aproximativ 8000 de persoane." afirmă Tasnim Chazli, noul preşedinte al structurii.

"Înca din timpul mandatului meu am avut planuri măreţe în ceea ce priveşte implementarea unui proiect de această anvergură şi obser cu mândrie că echipa a continuat şi a perfecţionat ideile din trecut.", ne mărturiseşte Vlad-Andrei Dogaru, ex-preşedintele CJE.
 
Consiliul Judetean al Elevilor Constanta este substructura Consiliului Naţional al Elevilor, care functionează în baza Ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice 3838 din data 23.05.2016, cu rol de partener alături de Ministerul Educaţiei Naţionale în cadrul procesului de învăţământ, reprezentând elevii din judeţul Constanţa şi promovând proiectele şi iniţiativele acestora.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii