Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Elevilor solicită RATC să revină de urgență asupra deciziei privind suspendarea abonamentelor reduse

ro

19 Jun, 2014 18:36 2624 Marime text
Consiliul Județean al Elevilor Constanța, organizație reprezentativă a elevilor din județul Constanța, condamnă prin intermediul unui comunicat de presă decizia luată de către Regia Autonomă de Transport în Comun cu privire la suspendarea acordării reducerii la transportul local în comun, pentru categoria de elevi constănțeni care beneficiază de acest drept, și de care conform legii ar trebui să beneficieze toți elevii care studiază în municipiul Constanța.

Hotărârea Consiliului Local Municipal Constanța numărul 17/2004 prevede că o anumită categorie de elevi beneficiază de reducere la transportul local în comun pe toată perioada anului școlar, iar conform Ordinului Ministrului Educației Naționale numărul 3818/2013 anul școlar începe la data de 1 septembrie și se încheie la data de 31 august, se arată în documentul menționat.

„Considerăm că decizia Regiei Autonome de Transport în Comun nu are niciun fundament și este nelegală. De asemenea, solicităm Regiei de Transport în Comun să revină de urgență asupra deciziei luate. Mă declar dezamăgit de disprețul față de lege arătat de către administrația locală a municipiului Constanța. În orașul nostru legea nu se respectă din start, reducerea fiind acordată doar unei categorii de elevi, iar în prezent Regia dorește să taie acest drept și categoriei de elevi care beneficiază de acesta”, a declarat președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Constanța, Constantin - Alexandru Manda.

Amintim că astăzi RATC Constanţa a comunicat că, începând cu ziua de sâmbătă, nu va mai elibera abonamente cu reducere de 50% pentru elevi. De asemenea, întrucât studenţii intră în vacanţă, de luni linia 40C va fi suspendată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii