Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul de Administrație convoacă Adunarea generală la Oil Terminal. Probleme grave pe ordinea de zi (document)

ro

05 Sep, 2016 19:43 3177 Marime text

Consiliul de Administrație al societății Oil Terminal convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor pentru data de 10 octombrie, anul curent, pe ordinea de zi fiind trecute mai multe puncte.
 
Primul dintre ele face referire la aprobarea pornirii acțiunii în răspundere împotriva directorului general și a administratorului societății, pentru prejudicierea societății ca urmare a operațiunilor desfășurate de către aceștia cu încălcarea legii.

Aici sunt enumarate o serie de situații de presupuse suspiciuni de încălcarea legii cum ar fi manipularea pieței de capital, aprobarea ca pierderile înregistrate să fie considerate costuri nedeductibile fiscal în situațiile financiare pentru anul 2016 și cele aferente trimestrului I din anul 2016, încheierea, fără aprobarea prelabilă în consiliul de administrație sau prin rectificarea BVC de către AGA, a Contractului Colectiv de Muncă, fapt care a prejudiciat societatea prin reducerea profiturilor  din semestrul III și IV ale anului 2015 cu aproximativ patru milioande de euro.
 
Totodată în ordinea de zi se mai arată  că a fost prelungit nelegal contractul de mandat al directorului general al societății pentru o perioadă de patru ani.
Nu poate fi trecută cu vedere nici solicitarea CA din Oil Terminal să se analizeze în AGA o presupusă subevaluare a terenurilor societății în capitalul social de zece ori, față de valoarea terenurilor neincluse în capitalul social.

Convocatorul a fost postat astăzi pe portalul Bursa de Valori București,  este semnat de președintele CA Toma Bogdan Costreie, și poate fi consultat în întregime în secțiunea DOCUMENTE a acestui material.  

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii