Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței a câștigat definitiv procesele cu șase companii petroliere

ro

24 Apr, 2016 14:41 2337 Marime text
 
Consiliul Concurenței a câștigat definitiv procesele cu toate cele șase companii petroliere sancționate în anul 2011 și care au contestat în instanță decizia autorității de concurență. În acest context, vorbim despre OMV Petrom SA, OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream SRL, Mol Romania Petroleum Products SRL, ENI Romania SRL și Lukoil Romania SRL.
 
Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat irevocabil că și compania Lukoil România a încălcat legea concurenței prin participarea la o înțelegere de tip cartel, alături de alte companii active pe piața carburanților. Instanța a redus amenda aplicată de Consiliul Concurenței de la 136,8 milioane lei la 109,5 milioane lei, potrivit unui comunicat al Consiliul Concurenței, citat de presa din Bucureşti.
 
Consiliul Concurenței a sancționat, la sfârșitul anului 2011, șase companii petroliere cu amenda de 891 milioane lei, pentru încheierea unei înțelegeri anticoncurențiale. Aceasta a fost cea mai mare amendă dată în istoria Consiliului Concurenței.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii