Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confiscarea extinsă Raluca Prună, precizări importante despre personalul detașat pentru ANABI

ro

18 Aug, 2016 14:24 2142 Marime text
Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) va avea până la sfârșitul lunii septembrie personalul necesar pentru a-și desfășura activitatea, a anunțat astăzi la Adevărul Live ministrul Justiției, Raluca Prună.

„Agenţia aceasta este o agenţie naţională de administrare a bunurilor indisponibilizate, adică a bunurilor sechestrate în cursul unui proces penal. După aceea, după ce am o hotărâre definitivă, de recuperare a prejudiciilor, nu se mai ocupă această agenţie, ci ANAF, printr-o direcţie specială. Cu ANABI suntem în etapa în care am început să facem recrutările de personal. Funcţională este, însă nu la modul că am putea acum să punem pe masă rezultate concrete, dar avem un sediu, am început să recrutăm personal şi eu cred că la sfârşitul anului vom putea pune şi cifre pe masă. Nu este un proces simplu. Într-o primă etapă, recrutarea personalului se face prin detaşare de la alte instituţii  pentru că şi personalul acesta trebuie să fie specializat, nu poţi începe o instituţie nouă recrutând în exclusivitate persoane cre se află şla începutul unei cariere. Am cerut detaşarea unor experţi financiari, poliţişti de la ANAF, de la MAI, de la CSM, deci încercăm să facem funcţională această echipă“, a spus Raluca Prună la Adevărul Live.

Întrebată de jurnaliştii de la Adevărul cum stă cu specialiştii, ministrul Justiției a spus: „O parte din personal va fi asigurat prin detaşare şi urmează să lansăm un concurs pentru ocuparea restului de posturi. Vom împărţi aceeaşi clădire cu DNA, până atunci avem un sediu temporar care este complet funcţional“.

Totodată, jurnaliştii de la Adevărul au mai întrebat-o ce aduce nou proiectul faţă de actuala legislaţie?

„Spre exemplu, la o listă care acum prevede confiscarea extinsă a averii şi care este prevăzută în Codul Penal, noi am decis să nu mai avem o asemenea listă, ci să extindem confiscarea la mai multe infracţiuni, ceea ce eu cred că este un pas destul de mare. Şi urmează să vedem cum vom reuşi să promovăm acest proiect în Parlament. Intenţia mea este să promovăm acest proiect într-o Hotărâre de Urgenţă în Parlament, pentru că dacă într-adevăr toată lumea este serioasă când spune că este o prioritate să recuperăm prejudiciile, atunci fiecare actor instituţional trebuie să acţioneze în aşa fel încât proiectul să intre în vigoare. În ultimul an am văzut că există un consens cu privire la importanţa luptei împotriva criminalităţii şi recuperării prejudiilor. Rolul unei sentinţe penale este şi acesta, nu numai acela de a trimite pe cineva să execute o pedeapsă. Rolul este să şi recuperăm ceea ce s-a furat, dar şi roadele a ceea ce s-a furat“, a răspuns Raluca Prună.


Sursa: Adevarul.ro
Sursa foto: romaniatv.net
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii