Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanții Rompetrol Incendiul de pe platforma Petromidia nu a fost precedat de o explozie

ro

23 Aug, 2016 19:57 2451 Marime text
Reprezentanții Rompetrol au transmis astăzi un comunicat din care reiese faptul că locul producerii accidentului a fost conducta de Instalaţia Distilare Vid (DV), conducta PM-100-025-80-40H, după ventilul 100-FV-071- şi s-a constatat că instalaţia funcţiona normal.

De asemenea, în cursul acestei zile s-a inițiat procedura de investigare a cauzelor și pagubelor materiale de către autorițile competente.

În acest moment rafinăria operează la capacitate redusă și au fost luate toate măsurile tehnice pentru funcționarea acesteia în condiții de siguranță. Echipele tehnice evaluează în prezent măsurile de intervenție și sau  de remediere necesare pe termen lung.

În comunicat mai sunt precizate și următoarele aspecte:

„Conform primelo rcercetări ale specialiştilor, incendiul de pe platforma Petromidia înregistrat în data de 22 august 2016 nu a fost precedat de o explozie..Această precizare se regăseşte şi în comunicările oficiale ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Compania Rompetrol Rafinare precizează, de asemenea, că toţi angajaţii săi din România beneficiază de un sistem integrat de asigurări de viaţă şi de sănătate. Asigurarea de viaţă acoperă decesul, invaliditatea şi bolile grave, iar asigurarea de sănătate acoperă spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale.

Reprezentanţii companiei sunt în permanentă legătură cu familiile colegilor afectaţi de incendiul de pe platforma Petromidia şi asigură tot suportul necesar în aceste momente grele.

KMG International doreşte să mulţumească pe această cale autorităţilor care au participat la intervenţia de seara trecută, pompieri, echipele ISU Dobrogea, SMURD, precum şi medicilor care se ocupă de îngrijirea colegilor noştri.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii