Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condiţii mai dure de elaborare a lucrărilor ştiinţifice de către deţinuţi

ro

21 Jan, 2016 17:10 1803 Marime text
Raportul Inspecției Judiciare privind cărțile scrise de deținuți a fost adoptat, astăzi, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
 
„În raport se constată ceea ce constatasem și noi (...) și măsurile care s-au propus în urma raportului sunt următoarele: adoptarea urgentă prin hotărâre de guvern a regulamentului de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Regulamentul acesta, potrivit Legii 254, trebuia să fie terminat cam prin octombrie 2014", a declarat, joi, președintele CSM, Mircea Aron, la finalul ședinței plenului, potrivit Agerpres.
 
„Se impune stabilirea unor condiții prealabile și riguroase care trebuie îndeplinite cumulativ, respectiv elaborarea de lucrări științifice doar în domeniile în care sunt organizate studii universitare. Dovada specializării persoanei private de libertate în domeniul în care dorește să elaboreze lucrări științifice. Indicarea de către persoana privată de libertate a tipului de lucrare științifică ce se dorește a fi elaborată: tratate, rapoarte de cercetare, studii, articole, comunicări științifice etc.", a explicat Aron.
 
O altă condiție este recomandarea scrisă privind relevanța tematicii în domeniul ales din partea unui profesor universitar sau a unui conferențiar universitar din specialitatea din care urmează să fie elaborată lucrarea, cu semnătura olografă a acestora, confirmată de Universitatea de care aparțin, precum și bibliografia ce urmează să fie consultată și complexitatea lucrării.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii