Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurenta investigheaza cinci firme care ar fi trucat o licitatie de atribuire a unor contracte pentru marcaje rutiere

ro

24 Mar, 2011 18:48 1349 Marime text

Consiliul Concurentei a declansat, din oficiu, o investigatie privind o posibila incalcare a legislatiei din domeniul concurentei de catre cinci companii care ar fi participat cu oferte trucate la o licitatie organizata de CNADNR, pentru atribuirea unui contract pentru lucrari de marcaje rutiere pe drumurile nationale. Companiile vizate sunt SC Plastidrum SRL, SC Signature Semnalizare SRL, SC Swarco Romania SRL, Swarco Heoscont Strassenmarkierung GmbH si Eleftherios Kokkinakis LTD. La trei societati s-aui facut inspectii inopinate si au fost ridicate documente.

Investigatia are ca obiect posibila participare cu oferte trucate a celor cinci companii in cadrul procedurilor de achizitie publica organizate de CNADNR, pentru atribuirea unui contract pentru lucrari de marcaje rutiere pe drumurile nationale din administrarea CNADNR SA.

Dupa cum se stie, in domeniul achizitiilor publice concurenta se manifesta in momentul participarii la licitatii. De aceea dorim sa depistam si sa corectam disfunctionalitatile din acest domeniu, din punct de vedere al concurentei, astfel incat in final sa avem o cheltuire eficienta a fondurilor publice, precum si imbunatatirea transparentei utilizarii lor, a declarat intr-un comunicart, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In cadrul acestei investigatii, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediul SC Plastidrum SRL, SC Signature Semnalizare SRL si SC Swarco Romania SRL. Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza Consiliului Concurentei, in cadrul procedurii specifice de investigatie.

Cea mai cunoscuta firma dintre cele cercetate este grupul romano - elvetian Plastidrum care a intrat in vizorul presei in 2008 cand Directorul Companiei Drumuri Nationale a fost demis de Ministrul Transporturilor de atunci, Ludovic Orban si fiindca mai multi dintre functionarii CNADMR au plecat o saptamana la un simpozion in Amsterdam pe banii Plastidrum.

Conform datelor Ministerului Finantelor, Plastidrum a avut in 2009 o cifra de afaceri de 65.268.902 lei si profit net de 1.595.879 lei la un numar de 155 angajati.

SC Signature Semnalizare a avut in 2009 pierderi nete de 3,06 milioane lei, in conditiile in care veniturile totale au fost de 1,03 milioane lei, iar cheltuielile totale au fost de 4,09 milioane lei. Numarul mediu de salariati era de 11.

Swarco Romania SRL din Targoviste a avut pierderi nete de circa 855.000 lei in 2009, in conditiile in care veniturile totale au fost de circa 450.000 lei, iar cheltuielile au trecut de 1,3 milioane lei.

Sursa:hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii