Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Concluziile ministrului Justiției la evaluarea Parchetului General și DNA. Nu este oportună revocarea lui Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi (document)

ro

29 Mar, 2017 19:05 2411 Marime text

În această seară, Tudorel Toader, ministrul Justiției, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre concluziile evaluărilor făcute la Direcția Națională Anticorupție și la Parchetul General.

Reprezentanul Executivului a făcut aceste referiri după decizia Curții Constituționale a României cu privire la un conflict instituțional între DNA și Ministerului Justiției cu privire la ancheta pe tema Ordonanței de Urgență Nr. 13.

„Informările arată derapaje instituționale exagerate din partea DNA, care au dus la reacții negative în media și la nivel politic. Avem o inflație legislativă, practică neunitară cu soluții diferite la București și alta la Oradea sau Constanța și un hățiș al legilor care denotă haos și nu mai se poate știi ce a vrut legiuitorul inițial. Partea a II-a a raportului vizează și alta măsuri, altele vizate de decizia CCR. Analiza s-a deplasat de la elementele de constituționalitate și legalitate spre oportunitate. Asta presupune o analiză contextuală. Raportul meu are și o parte de oportunitate. DNA a făcut presiuni asupra Guvernului și a încălcat Constituția indiscutabil. O concluzie intermediară ar fi că ehilibrul a fost restabilit de către CCR prin pronunțarea deciziei fără alte măsuri extraconstituționale”, a declarat Tudorel Toader.

Tot în această seară, ministrul Justiției a tras și concluzia că, în urma celor întâmplate, nu este oportună revocarea din funcții ale procurorului general Augustin Lazăr și a Codruței Kovesi, procurorul-șef al DNA. 

La scurt timp de la terminarea conferinței de presă a ministrului Justiției, deputatul social-democrat Liviu  Pleșoianu a avut o reacție virulentă referitoare la această decizie. 

„E o zi penibilă. O decizie lamentabilă. Dacă PSD o va susține, mă voi gândi dacă voi mai rămâne în PSD”, a declarat Liviu Pleșoianu.

În secțiunea Documente veți putea citi raportul realizat de ministrul Justiției cu privire la cele două instituții, raport care se regăsește și pe pagina de internet a Ministerului Justiției. 


Sursa foto: Facebook Tudorel Toader
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii