Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert de pian la Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria”

ro

13 Feb, 2015 08:56 1569 Marime text
Reprezentanţii Colegiului Naţional de Arte “Regina Maria” informează că, în această seară, începând cu ora 18:00, în sala Sergiu Celibidache a colegiului, are loc un concert de pian.
 
Concertul va fi susţinut de artistul Octavian Renea, “tânăr constănţean care a studiat şi a realizat o carieră de succes în oraşul Muenchen unde mulţi români artişti au reuşit cel mai celbru fiind Sergiu Celibidache care a şi fost director muzical şi o personalitate foarte apreciată în oraşul german”, potrivit unui comunicat de presă remisa zi redacţiei.
 
Concertul de astăzi deschide cursul de pian pe care artistul îl susţine pentru a încuraja tinerele talente.
 
Octavian Renea a început pianul la vârstă de 6 ani cu Prof. Adela Stoica . A continuat studiul pianului la Liceul de Artă Constanţa cu Prof. Victoria Niţu cu care a studiat până în 2003 când a absolvit bacalaureatul. În paralel a lucrat cu Prof Horia Cristian de la Conservatorul de Muzică din Braşov şi cu maestrul Walter Krafft de la Münchener Musikseminar din München. Din 2003 până în 2007 a urmat cursurile Conservatorului Richard din München având că mentori Profesorii Vadim Suchanov şi Benedikt Koelhlen. Tot la München la Hochschule für Musik und Theater a absolvit masterul la Prof Franz Massinger în anul 2010.
 
A susţinut concerte în Italia, Germania, Austria, România, a participat la diverse concursuri naţionale şi internaţionale, printre distincţii se numără premiul Steinway and Sons . Are o activitate pedagogică intensă la două instituţii din Germania, Münchener Musikseminar München şi Camerloher Musikschule Murnau.
 
Cursul de măiestrie de la Constanţa susţinut de Octavian Renea în perioada 14-21 Februarie 2015, deschis cu Recitalul de Pian al pianistului (Vineri 13 Februarie ora 18.00) este în primul rând un gest de mulţumire al artistului faţă de instituţia şi oamenii care i-au fost alături în perioada de formare muzicală din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii