Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Competiție de yachting în condiții meteo extreme

ro

23 Aug, 2015 23:07 2230 Marime text
În weekend-ul 21-23 august, echipajele ambarcațiunilor Simina și Bora, după ce au avut de înfruntat un vânt puternic și o mare agitată, au câștigat primele locuri la clasa racer și, respectiv, cruiser, în cadrul Regattei Rotary Mangalia.
 
Competiția de yachting, care a avut un scop caritabil, a reunit 16 veliere înscrise, dintre care doar zece au reușit să ajungă vineri în portul Mangalia și să participe la curse, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. „Furtuna de vineri a împiedicat echipajele ambarcațiunilor rezidente în porturile Eforie și Tomis (Constanța) să ajungă cu velierele în Mangalia. Unul dintre temerarii competiției a fost echipajul bulgăresc LZ Yachting care a reușit, după șaisprezece ore de vânt puternic și valuri de până la șase metri, să ajungă cu bine în Marina Mangalia”, se precizează într-un comunicat.
 
Deşi vremea nu a fost blândă nici sâmbătă, competitorii nu s-au lăsat și au ieșit pe mare. „Faptul că a fost o competiție atipică pentru perioada aceasta din vară nu a fost altceva decât sarea și piperul curselor”, mărturisește Cosmin Andronic, Principal Race Officer al Regattei.
 
Organizată de Rotary Club Mangalia, Seanergya Yacht Club și Club Sportiv Balkan, competiția a avut scopul de a promova un program caritabil de inițiere în navigația cu vele pentru 60 de elevi de la liceele din localitate. Prin acest program, tinerii cu rezultatele cele mai bune la învățătură vor avea parte, gratuit, de un curs teoretic și unul practic de sailing.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii