Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Competiția națională anuală Cupa DHS debutează și la Constanța

ro

18 May, 2016 18:37 1525 Marime text
Mâine, începând cu ora 15.00, în Piața Ovidiu Constanța, se dă startul Competiției naționale Cupa DHS - etapa județeană. Concursul adună la start peste 12 echipaje de elevi bicicliști (50 copii), din unitățile de învățământ din județul nostru.
 
Evenimentul este organizat de DHS, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice- Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Ministerul Afacerilor Interne prin IGPR, Federația Română Sportul Pentru Toți, Clubul Sportiv Silver Fox, Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Consiliul Județean Hunedoara și Crucea Roșie.
 
În cadrul fazei judeţene concurenţii trebuie să treacă prin doua probe, una teoretică şi una practică. Pentru început, vor face dovada cunoașterii regulilor de circulaţie, dar vor primi întrebări şi despre istoria bicicletei sau despre modelele de biciclete produse de compania organizatoare, DHS. A doua probă presupune parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon. Elevii claselor V-VIII vor participa în echipe mixte de 4 persoane (2 fete şi 2 băieţi), însoţiţi de un profesor coordonator. Toţi participanţii, elevi şi profesori, vor primi premii şi cadouri din partea organizatorilor, indiferent de rezultatele obţinute.
 
Proiectul îşi propune să promoveze atât un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, cât şi să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulaţie în rândul elevilor, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi prin respectarea lor. Pe termen lung, ţelul acestui tip de proiecte este creşterea numărului de cercuri şi cluburi de ciclism şi ciclo-turism pe lângă şcolile din România.
 
“Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în calitate de partener, salută interesul copiilor, tinerilor pentru mersul pe bicicletă ca un mod de exprimare a unui stil de viață sănătos. Încurajăm în permanență participarea acestora la activități extrașcolare care se înscriu în direcția educației pentru sănătate și a dezvoltării durabile, prin respectarea mediului înconjurător. De asemenea, îi felicităm pe colegii noștri de la catedră care pregătesc acești copii, cu dăruire, oferindu-le diverse posibilități de exprimare și de exersare a propriilor abilități”- Zoia- Gabriela Bucovală, Inspector Școlar General.
 

„Cupa DHS a ajuns deja un eveniment, care a crescut de la an la an, iar asta o datorăm în primul rând implicării şi dorinţei copiilor de a face mişcare în aer liber. Partenerii noştri, cu care formăm o echipă excelentă, ne-au ajutat din primul moment cu mult entuziasm şi au înţeles importanţa promovării bicicletei în educaţia copiilor, ca modalitate alternativă de petrecere a timpului liber, în locul televizorului sau al calculatorului. Pentru viitor, ne propunem ca implicarea noastră în evenimente de ciclism şi de promovare a sportului pentru toţi să crească, iar succesul anual al Cupei DHS va constitui unul dintre pilonii acestei strategii. De altfel, acest concurs oferă tinerilor concurenţi şi o educaţie rutieră pentru mersul cu bicicleta. DHS – bicicleta preferată de peste două milioane de români.” – Gelu Fona, Manager Proiect - Eurosport DHS Romania.

 
Menționăm că, la etapa finală națională, derulată la Târgoviște în perioada 22- 25 iulie 2016, vor participa elevi din 26 de oraşe ale ţării.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii