Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Shell va căuta petrol și gaze în pitoreasca zonă bulgărească Silistar

ro

29 Sep, 2015 18:02 1445 Marime text
Compania internațională de petrol Shell va căuta petrol și gaze la Silistar, după cum a declarat ministrul bulgar al Energiei, Temenujka Petkova. Anunţul a fost făcut în timpul unui eveniment oficial, organizat de Bursa de Energie Independentă din Bulgaria. Potrivit ministrului Petkova, Shell a oferit un bonus de semnare de 4,9 milioane de euro (pe lângă investițiile totale de 18,6 milioane de euro), iar contractul cu această companie este aşteptat să fie semnat la sfârşitul lunii octombrie, în cazul în care Consiliul ministerului se decide până atunci.
Silistar este o arie protejată, un loc sălbatic situat în partea de sud a coastei Mării Negre, în apropiere de satul Rezovo, care se află la 90 km sud de Burgas, la 15 km sud de Ahtopol și la 12 km de Sinemorets. Malul este plin cu pietre interesante, plaje și vegetație specifică. Aici sunt păduri verzi de-a lungul coastei și nisipurile aurii. Există o diversitate uimitoare de plante, însă emblema regiunii sunt pădurile de stejar, căci aici sunt cele care mai multe specii de stejar.
Rezervația Silistar are o faună bogată. Aici puteți vedea cerbi, mistreţi, șacali, rațe, gâște şi multe altele. Prezența a zeci de specii de păsări are legătură cu ruta de migrație a acestora, care trece prin această zonă. Silistar este situată în cea mai însorită parte a coastei bulgare a Mării Negre și oferă o combinație unică de mare, munte, râu și vegetație exotică. Plaja Silistar este una dintre cele mai frumoase plaje din Bulgaria, un loc aproape încă nealterat.
În schimb, nu au existat oferte de la  companii internaționale pentru celălalt lot bulgăresc, "Teres", scos la licitaţie, chiar dacă cinci companii au cumpărat caietul de sarcini. Ofertele pentru blocurile de petrol și gaze "Teres 1-22" și "1-14 Silistar", care sunt situate în platoul continental situat în zona economică exclusivă a Bulgariei din Marea Neagră, au fost făcute în data de 18 aprilie a acestui an, cu un anunț în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. A urmat licitația deschisă pentru companiile și asociațiile care aveau intenţia să cumpere caietul de sarcini. Nu a putut participa orice fel de firmă. Ofertanţii erau obligaţi să aibă venituri de cel puțin 150 de milioane de euro pentru ultimii trei ani. Ofertele au fost evaluate în concordanţă cu programele de lucru, bonusuri, și investiții de mediu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii