Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană lansează un „forum” european împotriva propagandei teroriste online

ro

19 Oct, 2015 21:25 1545 Marime text
 
Potrivit unui anunț lansat astăzi de Comisia Europeană, în ziua de 2 decembrie, a unui „forum” european împotriva propagandei teroriste online, unde vor fi prezenți principalii actori ai rețelei de internet, reprezentanți ai autorităților și ai societății civile, transmite AFP.
 
Conform comisarului european pentru afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, este vorba despre „o platformă pentru inițierea unui dialog cu companiile de internet”, pentru căutarea de „soluții practice” împotriva radicalizării online.
 
„Grupări teroriste precum Statul Islamic devin tot mai eficace în difuzarea propagandei lor înveninate și în recrutare”, a transmis Avramopoulos, dezvăluind că, în prezent, grupărilor extremiste le sunt necesare „doar între 6 și 8 săptămâni pentru a radicaliza tineri” pe internet, potrivit agerpres.ro.
 
Dimitris Avramopoulos a ținut să mai spună faptul că în cadrul Europol va fi creată o unitate responsabilă cu depistarea și eliminarea propagandei teroriste difuzate online.
 
Comisarul a făcut aceste declarații cu ocazia unei conferințe ministeriale la Bruxelles, consacrată răspunsurilor judiciare la fenomenul radicalizării, mai ales în mediile de detenție.
 



Sursa foto: thetoc.gr
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii