Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este motivul Comisia Europeană dă România în judecată

ro

28 May, 2015 19:50 1064 Marime text
 
Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru că nu a transpus în dreptul naţional legislaţia revizuită a Uniunii cu privire la vehicule scoase din uz, a anunţat CE, potrivit romanialibera.ro. 

Directiva referitoare la vehiculele scoase din uz „vizează să facă demontarea şi reciclarea vehiculelor mai respectuoasă faţă de mediu", interzicând utilizarea anumitor substanţe periculoase în vehicule puse pe piaţă după 1 iulie 2003. Legislaţia revizuită prelungeşte o derogare de la această interdicţie, care priveşte utilizarea plumbului în anumite componente ale vehiculelor.

Mai precis, legislaţia vizează să reducă volumul de deşeuri produse de către vehicule atunci când sunt aruncate, să limiteze recurgerea la anumite substanţe periculoase (şi anume plumb, mercur, cadmiu şi crom hexavalent) în construcţia vehiculelor şi să crească, în paralel, cantitatea de materiale reciclate utilizate în acest scop.

Ea stabileşte totodată obiective ambiţioase în ceea ce priveşte valorizarea şi reciclarea, al căror nivel este crescut până la 95% din masa medie pe vehicul pe an, pentru toate vehiculele scoase din uz, până cel mai târziu la 1 ianuarie 2015.



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii