Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de etică a TVR va analiza prezenţa lui Victor Ponta la "Viaţa satului"

ro

29 Oct, 2014 17:39 1350 Marime text
Comitetul Director al SRTv a decis, azi, să sesizeze Comisia de Etică şi Arbitraj (CEA) din TVR în cazul prezenţei lui Victor Ponta în ediţia de duminică a emisiunii "Viaţa satului", după cum a declarat pentru Mediafax Stelian Tănase, preşedintele-director general al Televiziunii Române.
 
Stelian Tănase a confirmat că subiectul prezenţei lui Victor Ponta în emisiunea "Viaţa satului" a fost discutat în şedinţa de miercuri a Comitetului Director (CD) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), din care face parte şi Tănase.
 
"Am stat de vorbă şi am convenit să trimitem chestiunea la Comisia de Etică. Au fost păreri şi păreri. Dar, până la urmă, am convenit că este problema Comisiei de Etică", a spus Stelian Tănase.
 
El a mai spus că nu va fi luată nicio măsură împotriva directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu. "Comisia de Etică va face o analiză. Nu putem să ne antepronunţăm. Comisia de Etică va spune: a fost corect, n-a fost corect, a respectat regulamentele, nu s-au respectat", a mai spus Tănase.
 
Trei membri ai CA al TVR, Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, au declarat la începutul acestei săptămâni că Victor Ponta şi-a făcut publicitate electorală duminică, în emisiunea "Viaţa satului" de la TVR 1, deşi acest program nu era unul dedicat campaniei, Carp şi Surugiu cerând demisia directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu.
 
"Am luat act cu îngrijorare de prestaţia domnului Victor Ponta în emisiunea TVR «Viaţa satului» din data de 26 octombrie. Această emisiune are un caracter informativ şi nu un caracter electoral, în condiţiile în care timpii de antenă au fost stabiliţi de către televiziunea publică de comun acord cu reprezentanţii tuturor celor 14 candidaţi pentru alegerile prezidenţiale. Nu este pentru prima dată când în emisiunea «Viaţa satului» candidaţilor la alegerile prezidenţiale li se face publicitate mascată: în urmă cu câteva săptămâni, invitatul emisiunii a fost Călin Popescu - Tăriceanu, care şi-a prezentat programul electoral în domeniul agriculturii", au spun, într-un comunicat comun, Radu Carp şi Romina Surugiu.
 
Aceştia au mai spus că TVR a difuzat, în regim de publicitate şi nu în cadrul emisiunilor electorale, "un videoclip electoral mascat al unei unei formaţiuni politice - reclama la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului, care a avut loc în perioada 23 - 26 octombrie". "Sloganul candidatului PSD Victor Ponta, «Mândri că suntem români», a făcut parte din conţinutul acestui videoclip", se arată în acest comunicat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii