Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de Disciplină a FRF a decis Rapid îndeplinește condițiile de a juca în Liga I

ro

28 Jul, 2016 21:10 1889 Marime text
Clubul Rapid București îndeplinește condițiile de a juca în Liga I, a decis, astăzi, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal.
 
”În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 70 din Statutul FRF, coroborat cu art. 4 pct. 4 și art. 38 pct. 1 prima cerință, teza finală, din ROAF, constată că SC FC Rapid SA îndeplinește condiția deținerii dreptului de participare în competițiile organizate de LPF”, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.4
 
Comisia a admis, totodată, ''excepția lipsei dovezii calității de reprezentanți ai SC FC Rapid SA a domnilor avocați Tudor Chiuariu, Valentin Cocean si Dan Idita, invocată din oficiu de Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Respinge cererile de intervenție accesorie formulate în interesul SC FC Rapid SA de către intervenienții SC Azuga Waters SRL, Moraru Valerii, Căprioriu Răzvan Alexandru și Ciobanu Paul-Vasile''.
 
''În baza dispozițiilor sentinței civile nr. 4266/13.06.2016, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 46406/3/2012 și ale art. 233 din Legea nr. 31/1990, republicată, constată că, de la data pronunțării sentinței civile de mai sus, SC FC Rapid SA își păstrează personalitatea juridică pentru operațiunile lichidării, până la terminarea acesteia'', se mai arată în comunicat, care precizează că hotărârea este executorie pe plan intern și cu drept de recurs în termen de două zile de la comunicare.

Curtea de Apel București a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise inițial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleștene în ediția 2016-2017 a Ligii I, în funcție de suspendarea executării hotărârii de faliment.
 
Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului București nu este definitivă. Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. 
 
În locul formației Rapid ar putea evolua ACS Poli Timișoara, ultima echipă retrogradată din sezonul precedent. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii