Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de buget ar putea relua votul asupra raportului la OUG privind split TVA

ro

05 Dec, 2017 08:05 1714 Marime text
Comisia de buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților ar putea relua, marți, votul asupra raportului Ordonanței de Urgență privind plata defalcată a TVA, după ce luni au fost întrunite 11 voturi pentru un raport de admitere și 11 împotrivă.

Luni, împotriva unui raport de admitere au votat reprezentanții PNL, USR și minorități, în timp ce în favoarea lui au fost membrii PSD. Președintele comisiei, Viorel Ștefan, a precizat că este o situație de blocaj și a programat o nouă ședință pentru marți.

Membrii comisiei au dezbătut timp de 2 zile proiectul de lege de aprobare a Ordonanței de urgență privind plata defalcată a TVA, introducând mai multe amendamente.

La dezbaterile pe articole, deputații din comisie au decis la articolul 2 menținerea modificărilor aduse de Senat Ordonanței de urgență 23/2017 privind plata defalcată a TVA, în sensul ca această măsura să fie obligatorie doar pentru companiile care au datorii la plata acestei taxe sau se află în insolvență, însă au mărit plafoanele datoriilor de la care companiile intră în acest sistem.

Astfel, față de varianta adoptată de Senat, deputații din comisie au mărit de zece ori plafoanele datoriilor la plata TVA începând de la care contribuabilii vor intra în sistemul split TVA.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii