Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comemorarea victimelor care au pierit în accidentul elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol (galerie foto)

ro

15 Dec, 2015 13:18 3415 Marime text
 
La această oră, la Spitalul de Urgenţă Judeţean Constanţa, are loc slujba de comemorare a victimelor care au pierit anul trecut în tragicul accident în care un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol. 

Vă reamintim, că acum fix un an, pe 15 decembrie 2014, un elicopter SMURD, care transportase de la Tulcea la Spitalul Judeţean Constanţa un pacient cu embolie pulmonară, s-a prăbuşit în apele lacului Siutghiol. Medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul aparatului de zbor, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, şi-au pierdut viaţa în teribilul eveniment.

Pe 15 decembrie 2014, elicopterul se întorcea de la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“, unde alimentase, şi se îndrepta spre Tuzla. În jurul orei 16.10, aparatul de zbor s-a prăbuşit însă în lacul Siutghiol. Pentru salvarea echipajului a fost demarată o amplă operaţiune de salvare. Cu toate acestea, medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul aparatului de zbor, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, au sfârşit în apele aproape îngheţate ale lacului. 

Citeşte şi: Un an de la prăbuşirea elicopterului Smurd în lacul Siutghiol 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii