Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul zbor la manşă pentru Omul "Puma Naval" Comandorul Tudorel Duţă a ieşit la pensie

ro

01 May, 2015 19:58 2273 Marime text
 
Comandorul Tudorel Duţă, comandantul Grupului 57 Elicoptere Tuzla a ieşit la pensie. Iată mesajul postat pe pagina de Facebook a Grupului de Elicoptere:

"Poate nu vom afla niciodată ce-a fost în inima, sufletul şi conştiinţa comandorului Tudorel DUŢĂ în acele momente când, omul - PUMA NAVAL, a spus ,, DA” Forţelor Navale, transformând irealul în real, neîntrebat vreodată dacă încercarea de a construi inimaginabilul a fost uşoară şi, nici domnia sa nu cred că va deschide prea curând acest subiect de pionerat, practic, un nou orizont în Marina Militară, numit ,,AVIAŢIA NAVALĂ”!
După aproape 10 ani de activitate în programul PUMA NAVAL şi de 30 de ani de ofiţer şi de pilor de elicoptere, sfârşitul lunii Aprilie, este momentul când, domnul Comandor Tudorel DUŢĂ , a efectuat un ultim zbor la aerodromul TUZLA, la manşa elicopterului PUMA Naval în Forţele Navale, în calitate de coordonator , îndeplinind ,,Stagiul de Părinte” al acestui program.
Printre numeroasele calităţi ale domniei sale vom enumera, Profesionalitatea, Clara Corectitudine, Eleganţa, Efortul, Pasiunea Infernală şi Disciplina şi, nu în ultimul rând DIPLOMAŢIA ŞI RĂBDAREA de care a dat dovadă permanent, înfiinţând şi menţinând totodată conceptul de Aviaţie AERO-NAVALĂ!
Aşadar, camarazii dumneavostră, vă salută cu acelaşi salut militar, se înclină cu deosebit respect şi deplină recunoştinţă, vă mulţumesc pentru
ceea ce aţi realizat în cariera dumneavoastră vastă, vă urează multă sănătate dumneavoastră, familiei dumneavoastră şi vă doresc să vă alăturaţi şi să creaţi şi alte opere valoroase.
,, CER SENIN ŞI BUN CART ÎNAINTE”!

La rândul său, comandorul transmite: 


"În ultimul timp am trăit mai multe momente cu o mare încărcătură emoțională fiind din categoria ultimilor evenimente din cariera mea de militar, cadru aciv al Armatei Române: ultima apuntare, ultimul zbor, ultima ședință de planificare a unei activități, ultima întâlnire într-un grup de lucru etc..După o carieră de mai bine de 30 de ani de ofițer și pilot de elicoptere trăiesc azi prima zi dintr-o nouă viață pe care mi-o doresc la fel de activă și plină de momente de satisfacție. Mă retrag din activitate cu convingerea că am dat întotdeauna tot ce am avut mai bun și, de cele mai multe ori, m-am ridicat la înălțimea așteptărilor. De momente grele, privațiuni, dezamăgiri îmi voi aduce aminte, poate, peste ceva vreme... Acum vreau să mă bucur!".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii