Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandantul trupelor ISIS, Abu Sayyaf ar fi fost ucis de forţele speciale americane

ro

17 May, 2015 18:58 1750 Marime text
 
Comandatul ISIS, Abu Sayyaf, a fost ucis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timpul unui raid ce urmărea capturarea lui în estul Siriei. Anunţul a fost făcut de secretarul american al Apărării, Ash Carter, informează CNN.
 
În comunicat se dau detalii despre uciderea lui Abu Sayyaf. Acesta s-a opus în timpul capturării şi a fost ucis în timpul unui raid rapid la al-Amr, a precizat Carter. "Abu Sayyaf era implicat în operaţiunile militare ale SI şi a contribuit direct la operaţiunile ilicite de petrol, gaz şi financiare ale organizaţiei teroriste", a spus Carter, care a precizat că raidul s-a făcut la comanda preşedintelui Barack Obama.
 
De asemenea, soţia lui Abu Sayyaf, Umm Sayyaf, a fost capturată, iar în prezent se află într-o închisoare militară în Irak. Se spune că aceasta ar fi implicată în trafic de persoane şi  luări de ostatici. “Umm Sayyaf a jucat un rol important în activităţile teroriste ale SI şi poate a fost complice în ceea ce pare să fie aservirea unei femei yazidi salvată noaptea trecută", a declarat Carter.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii