Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Naţional Mihai Eminescu, în doliu. O cunoscută profesoară de limba franceză din Constanța ne-a părăsit

ro

18 Sep, 2018 11:26 3189 Marime text
Una dintre cele mai cunoscute profesoare de limba franceză din Constanţa, Rodica Maria Popescu, a plecat dintre noi. Născută la 20 ianuarie 1939, la Ploiești, Rodica Maria Popescu a decedat în seara zilei de 15 septembrie 2018.

Absolventă a Universității din București, Facultatea de Filologie, specializare limba franceză, a fost profesoara iubită și respectată de elevii și colegii săi de la liceele din Medgidia, Liceul nr. 5 și Liceul „Mihai Eminescu” din Constanța.  În calitate de metodist al ISJ Constanța, a sprijinit multe cadre didactice în formarea lor profesională.
 

„După pensionare și despărțirea de distinsul său soț, medicul neuropsihiatru Emil Andrei Popescu, a înființat și desfășurat multe activități în Alianța Franceză, întărind relațiile profesionale cu Franța și a publicat cinci volume de proză memorialistică, evocându-și familia care a dat mari personalități ale științei și culturii românești, Gogu Constantinescu, creatorul sonicității, fiind recunoscut pe plan internațional.  Ne-a primit mereu cu căldură și aleasă prietenie în casa plină de cărți și pisicile răsfățate care au iubit-o necondiționat.  Am admirat-o pentru credința profundă în Dumnezeu, pentru prietenia cu maicile de la mănăstirile pe care le vizita și pentru atașamentul față de distinsa familie a preotului paroh Jan Mihai de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” nr. 1.  Îi vom păstra mereu amintirea intelectualului rafinat și a prietenei generoase, pentru care ne rugăm să-i fie somnul lin“, au transmis prietenele sale. .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii