Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectiv Un tânăr, de pe patul de spital. „Oare de câți oameni mai este nevoie să moară?”

ro

17 Mar, 2016 07:16 1379 Marime text
 
Unul dintre tinerii răniţi în incendiul din Colectiv, Alexandru Olteanu, tratat acum în Marea Britanie, se gândeşte să nu mai revină în România, după ce a văzut diferenţa dintre sistemul de sănătate românesc şi cel de acolo.
 
„Oare de câți oameni mai este nevoie să moară până să vă dați seama de boala şi corupția care macina din măduvă sistemul medical român?”, întreabă Alexandru Olteanu. Acesta a postat şi un filmuleţ cu camera sa de spital din Marea Britanie, New Castle, unde sunt îngrijiţi majoritatea pacienţilor cu arsuri grave. Cu totul diferită, faţă de cele din România, spune tânărul. După  
 
„M-au aşezat într-un scaun cu rotile şi au încercat să mă ducă într-o încăpere. După acest moment nu-mi mai amintesc nimic. Când m-am trezit eram deja aici, în Anglia. Trecuse o lună. Sunt conştient de trei luni şi mă simt ca într-o familie. Ne-au ajutat enorm. Ne-au ajutat cu lucruri simple, să ne hrănim, să ne spălăm, să mergem la baie. Vreau să ştie cât de mult apreciez ceea ce au făcut pentru mine”, spune Alexandru Olteanu. „Eu sunt foarte frustrat pentru ce s-a întâmplat după accident în spitalele din ţară. Nu au dorit transferarea pacienţilor în alte ţări europene. Condiţii de igienă nu prea existau atunci”, spune el.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii