Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectiv Răniţii, evaluaţi pentru a fi transferaţi în străinătate

ro

04 Dec, 2015 12:06 903 Marime text
Luni, la Ministerul Sănătății se va întruni o comisie de specialişti care va analiza situația pacienţilor cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România, în vederea implementării planului de îngrijire pe termen mediu și lung. Acest plan include atât îngrijirile medicale de recuperare, cât și asistența psihologică și socială pentru pacienți și familiile acestora, potrivit Ministerului Sănătăţii.
 
În situațiile în care există recomandare din partea specialiștilor, Ministerul Sănătății va aproba transferul în străinătate al pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România. Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sănătății, conform prevederilor legale.
 
31 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt internate în spitalele bucureștene, dintre acestea șase fiind în stare critică și gravă. Alţi 30 de pacienți se află în unități medicale din străinătate.
 
Tot prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, spitalele din străinătate  care îngrijesc victimele incendiului din 30 octombrie au fost înștiintate despre intenția Ministerului Sănătății de a demara, în cursul anului 2016, un program  de schimb de experiență între medicii români și cei străini care se ocupă de tratamentul pacienților cu arsuri.

Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii