Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaboratori ai Primăriei Cogealac, reţinuţi pentru evaziune fiscală, fals şi uz de fals

ro

17 Mar, 2012 15:29 1555 Marime text

Patru persoane au fost reţinute de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru evaziune fiscală, înşelăciune, fals şi uz de fals.

Acţionând în baza Programului Antifraudă, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu lucrătorii Secţiei 5 Poliţie Rurală Cogealac au documentat activitatea infracţională privind pe F. Adrian, de 39 de ani, V. Constantin, de 53 de ani şi T. Vasile - administratori ai unei societăţi comerciale din Cogealac, suspectaţi că în perioada aprilie 2011 - februarie 2012, nu au virat suma de 14.151 lei reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, totodată încasând de la Primăria Cogealac suma de 784.867, 49 lei, conform facturilor fiscale emise pentru care nu au achitat impozitele aferente, cauzând un prejudiciu estimat în valoare de 151.909,84 lei. De asemenea, se reţine că au fost întocmite facturi pentru operaţiuni fictive în contabilitatea Primăriei Cogealac şi neidentificate în contabilitatea societăţii administrate de suspecţi, ce are sediul social în incinta Primăriei Cogealac. În urma activităţilor specifice de investigare şi a probatoriului administrat faţă de F. Adrian, şi V. Constantin, poliţiştii au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată pentru a se dispune măsura arestării preventive.

Prejudiciul cauzat până la acest moment se ridică la valoarea de 300.000 de lei. În cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals şi uz de fals.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii