Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod roşu pe litoral Turiştii nu au voie să intre în mare

ro

28 Aug, 2011 16:39 1592 Marime text

Cod roşu pe litoralul românesc. Din cauza mării extrem de agitate şi a valurilor uriaşe, scăldatul este interzis. Un tânăr de 21 de ani a nesocotit însă avertismentele salvamarilor, iar acest lucru l-a costat viaţa. Alţi doi tineri au fost scoşi din marea învolburată în ultima clipă. Salvamarii au arborat steagul roşu care interzice şi înotătorilor experimentaţi să intre în apă.

Salvamarii spun că valurile sun periculoase pentru că formează curenţi periculoşi mai ales pentru cei care nu ştiu să înoate.

Din păcate. turiştii nu iau în seamă avertismentul şi se aventurează în mare.

Sâmbătă doi copii care nu au ţinut cont de avertisment erau să se înece. Un tânăr de 21 de ani s-a înecat, iar cei doi fraţi de 11 şi respectiv 13 ani, lăsaţi nesupravegheaţi au fost salvaţi în ultima clipă. Copiii aflaţi în vacanţă la Mangalia, au ignorat avertizările salvamarilor care au arborat steagul roşu ce interzice scăldatul. Norocul lor că au fost văzuţi de turiştii de pe plajă, care au dat alarma.

"La un moment dat am văzut că strigă ajutor am crezut că glumeşte şi abia atunci am văzut că trece apa peste el şi am ieşit şi am început să strig să vină", a spus un martor.

"Nu au voie în apă mai sus de genunchi. Este cod roşu şi nu au voie în apă. Valurile vin cu tot ceea ce este din larg. Scoici nisip, alge", a spus un salvamar.

Cu câteva ore înainte, în acelaşi loc, un turist de 21 de ani din Bacău a fost luat de valurile care ajungeau şi la 2 metri înălţime. Tânărul nu a mai putut fi salvat.

Toata ziua salvatorii de pe întreg litoralul au scos din mare zeci de turişti aflaţi pe punctul de a se îneca.

Salvamarii avertizează că şi duminică va fi arborat steagul roşu, din cauza vântului puternic.

http://www.realitatea.net/marea-agitata-face-victime-un-tanar-s-a-inecat-si-doi-copii-au-fost-salvati-in-ultima-clipa-video_865422.html#ixzz1WJaMLmSH

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii