Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod rosu de radiatii la mare si in localitatile din sudul tarii(VIDEO)

ro

01 Aug, 2010 13:06 1856 Marime text

Toti cei care sunt la mare sau au de gand sa mearga acolo trebuie sa stie ca in Dobrogea si in toate localitatile din sud nivelul de radiatii ultraviolete este foarte aproape de un varf.

Specialistii au impus cod rosu, dar avertismentul lor n-a avut efect. Dupa 3 zile in care au stat numai printre pesti morti, sambata, cand in sfarsit s-au curatat plajele turistii, au vrut sa-si scoata parleala si s-au ars la propriu.

Soarele orbitor a facut ca ziua sa para perfecta pentru bronz si pentru baie. Miile de turisti s-au rasfatat pe malul marii fara sa ia in seama o clipa avertizarea meteorologilor.Cativa medici au incercat sa le explice ca se expun unui pericol urias. Unii i-au ascultat politicosi altii si-au vazut de ale lor.

La 14.00, radiatiile ultraviolete au atins pe o scara de la zero la 11- 10 puncte. Exact la aceasta ora plajele erau cat se poate de aglomerate. Multi si-au tinut copiii direct in bataia soarelui.

Medicii spun ca pielea si ochii au cel mai mult de suferit. Reactiile apar dupa cateva ore.

In alta ordine de idei, la Constanta unde vineri intrasera in putrefactie mii de pesti morti, nisipul a fost in cele din urma curatat. Cei de la Apele Romane au strans 2,5 tone insa treaba cea mai buna au facut-o curentii marini si pescarusii.

Oficial, peste 130.000 de turisti au ajuns in acest weekend la malul marii cei mai multi cum era de asteptat sunt in statiunea Mamaia. In topul preferintelor turistilor au urmat Neptunul, Costinestiul si Vama Veche.

Meteorologii anunta si pentru duminica o vreme superba de plaja cu temperaturi care pot depasi si 30 de grade.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii