Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 8 Ploaie torențială la Constanța! Orașul este paralizat. Iată situația și în județ! (galerie foto+video)

ro

19 Sep, 2016 06:54 28019 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a preschimbat Codul galben de furtuni valabil pentru județul Constanța în Cod portocaliu, în vigoare până la ora 7:40. Sunt vizate localitățile: Constanța, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, Agigea, Bărăganu, Cumpăna, Lumina, Poarta Albă, Topraisar, Valu lui Traian.

În intervalul menționat, meteorologii prognozează frecvente descărcări electrice, averse din care se vor totaliza peste 35 l/mp, intensificari de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii. 



La această oră, plouă torențial cu descărcări electrice atât în municipiul Constanța, cât și în alte localități din județ. 

La Medgidia, cantitatea mare de apă a dus la formarea de inundații. Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, se intervine pentru evacuarea apei din câteva anexe gospodărești. 

Probleme au fost în această dimineață și la Făclia. Unde angajații primăriei au intervenit la o casă în care intrase apa. De asemenea, informează ISU Dobrogea, pe Drumul European 81 două mașini sunt blocate în trafic și nu pot înainta din cauza ploii torențiale. 

UPDATE 8, ora 9:12
Un cod galben de inundații este în vigoare pentru mai multe localități din județul Constanța, de la 8:30 până la ora 14:00. Conform IGSU, sunt așteptate inundații în comunele Castelu, Nisipari, Dorobanțu, Nazarcea din județul Constanța. 



Muncipiul Constanța rămâne paralizat și la această oră din cauza cantităților mari de precipitații acumulate în mai multe zone din oraș. Semafoarele nu funcționează nici la această oră în majoritatea intersecțiilor importante din oraș. 

În cartierul KM 4-5 o bucată de acoperiș de la o mansardă a fost smulsă de vântul puternic și doborâtă peste o mașină, susțin locuitorii din zonă. 



Se circula cu mare dificultate și în afara municipiulul Constanța. În Lazu, coloana de mașini pe sensul de mers spre Constanța se întinde pe mai mulți kilometri. De asemenea, se circula greu și pe podul Apolodor, de la Agigea. 

UPDATE 7, ora 8:45
Se circulă în condiții extrem de grele și în zona podului IPMC din Constanța. De asemenea, un panou publicitar a căzut pe carosabil în zonă Gării CFR Constanța. 

Un trecător a semnalat faptul că un stâlp este căzut și pe strada Unirii. 


 

Citeşte şi

UPDATE 6, ora 8:39
Un accident rutier a avut loc și pe bulevardul 1 Mai, în zona Centrului de Scafandri. Ambulanța se află la fața locului. 

Din cauza traficului infernal și a blocajelor cauzate de cantitățile mari de apă acumulate pe străzi și autobuzul 101 și-a modificat transeul, de pe Șoseaua Mangaliei, pe bulevardul 1 Mai.

UPDATE 5, ora 8:33
Semafoarele nu funcționează în mai multe intersecții din Constanța. De exemplu, zeci de mașini așteaptă blocate în intersecția de la Casa de Cultură, dar și la Spitalul Județean, la intersecția străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Tomis.

Militarii de la ISU Dobrogea intervin 14 autospeciale pe 45 de străzi din Constanța și din județ. De asemenea, 16 gospodării au fost inundate. 



UPDATE 4, ora 8:26
În urma atenționărilor meteo, SC RAJA SA a luat toate măsurile necesare pentru a putea interveni cu promptitudine. Astfel, în municipiului Constanța, dar și în restul localităților din județ, vizate de ploile torențaile, au fost pregătite să intervină  47 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere - 26 în municipiul Constanța și 21 în restul județului.
 
În doar o ora, în municipiul Constanța, cantitatea de precipitații căzută a fost de aproximativ 35l/mp.


 
„Până la această oră, din cauza ploilor, la dispeceratul societăţii  s-au înregistrat 38 reclamații venite din municipiul Constanța, cele mai multe vizând zonele: Delfinariu - strada Ahile Mihail, Faleză Nord - strada Onești, Poarta 6 - Strada Frigului, Coiciu, Poarta 1, bulevardele IC Brătianu, 1 Mai și Ferdinand.
 
Și în Medgidia au fost înregistrate reclamații privind sistemul de canalizare stradal, din zonele Intim - strada Silozului și pasajul de trecere pe sub podul rutier înspre Gară.
 
Echipele de intervenție au răspuns la toate aceste solicitări, iar la ora actuală toate sunt în curs de rezolvare.“, informează reprezentanții SC RAJA SA.


 
Toți abonații RAJA care au nevoie de asistență în urma ploilor torențiale pot suna la Dispeceratul instituției la telefon: 0241.66.44.44.

UPDATE 3, ora 8:08
Traficul este blocat la această oră pe podul de la Doraly, din cauza condițiilor meteo. De asemenea, o tamponare a avut loc pe bulevardul IC Brătianu, tot din cauza carosabilului umed, a vizibilității scăzute și aglomerației din trafic. 

După cum vă informam, în mai multe cartiere din oraș, vântul puternic a doborât mai mulți copaci, dar și stâlpi. Imaginile pot fi văzute în galeria foto a acestui articol. 

Și transportul în comun circulă cu dificultate, în special pe bulevardul Ferdinand, unde apa acumulată pe carosabil reduce semnificativ capacitatea de deplasare a autovehiculelor de orice tip. 



UPDATE 2, ora 7:38
Inundații sunt și la Cernavodă și Valu lui Traian, unde de asemenea, militarii de la ISU Dobrogea intervin pentru a evacua apa în gospodării. 


UPDATE 1, ora 7:30
Mai mulți constănțeni semnalează copaci rupți de vântul puternic în zonele bulevardul 1 Mai - Billa, sens giratoriu; bulevardul Mamaia, bulevardul Tomis, strada Traian. Inundații au fost semanalate și pe bulevardul IC Brătianu, dar și în zona Poarta 1, unde s-ar părea că apa a depășit deja jumătate de metru. 

sursa foto + video: ZIUA de Constanța + Facebook

- știre în curs de actualizare -
















Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii