Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de inundaţii. Vezi judeţele vizate

ro

25 Apr, 2012 00:09 1106 Marime text

Hidrologii au emis, marţi seară, o avertizare cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din zece judeţe aflate în nordul, centrul, estul şi sud-vestul ţării, valabilă în intervalul miercuri, ora 14.00 - joi, ora 16.00, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

CODUL GALBEN a fost instituit pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu- jud Maramureş, Iza- jud. Maramureş, Tur- jud. Satu Mare, Timiş- jud. Caras Severin, Bârzava jud. Caras Severin, Caraş- jud. Caras Severin, Nera- jud.Caras Severin, Cerna- jud. Caras Severin, Olt superior si mijlociu - jud. Harghita, Covasna si Braşov, cursurile superioare ale Buzăului- jud.Covasna, Putnei- jud. Vrancea, Trotuş- jud. Harghita, Neamţ şi Bacău şi Bârlad- jud. Vaslui.

Administraţia Apele Române menţionează că aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.

In intervalul avertizarii se pot atinge COTELE DE ATENTIE şi pe alte rauri mici din zonele de deal si de munte (din alte bazine hidrografice), avand in vedere prognoza meteorologica care indica posibilitatea producerii de precipitatii sub forma de aversa pe arii relativ extinse, care izolat pot fi insemnate (40 l/mp) si a existentei la altitudini mari a stratului de zapada.

http://www.realitatea.net/cod-galben-de-inundatii-pe-13-rauri-din-tara_936049.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii