Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNN Un taifun de cea mai înaltă categorie va lovi vineri dimineața FILIPINE (video)

ro

07 Nov, 2013 23:48 2267 Marime text
Super Taifunul care se apropie de Filipine, este unul dintre 12 cele mai puternice, care au lovit vreodată planeta. S-a format în Pacificul de Vest și se îndreaptă spre centrul insulelor Filipine. Cunoscut sub numele de Yolanda în Filipine, este așteptat să lovească uscatul vineri dimineață în regiunea Visayas de Est, cu vânt care va bate cu peste 240 km/h. Taifunul este atât de mare în diametru că norii din acesta afectează două treimi din țară.
Mii de oameni din zonele care urmează să fie lovite cel mai puternic sunt relocate. Autoritățile din regiune au mutat mai mult de 3.800 de oameni la centrele de evacuare în această seara.
Într-un discurs, Președintele Benigno Aquino S. III-a, avertizat locuitorii despre calamitatea cu care se vor confrunta în aceste zile și a ținut să menționeze că pericolul este foarte mare și că populația trebuie să fie pregătită pentru ce e mai rău.
Guvernul a pus la dispoziție trei aeronave cargo C-130, pregătite să intervină, precum și 32 de avioane și elicoptere de la Air Force.
Uraganul are un diametru de aproximativ 800 km, cu un epicentru foarte puternic, care duce cu el cantități enorme de apă.
Școlile au fost închise, serviciile de urgență au fost puse în alertă maximă, iar companiile aeriene și-au anulat toate zborurile.
Insula centrală Bohol a fost lovită luna trecută, de un cutremur cu magnitudinea de 7,1 iar acum aceasta este în calea taifunului Yolanda. Cutremurul a ucis cel puțin 222 de persoane, a rănit aproape 1.000 și au fost strămutate aproximativ 350.000.
O altă insulă pe traiectoria uraganului este o stațiune populara din Boracay, unde mulți turiști și-au anulat vacanțele.
Situată în apropiere de o zona din Oceanul Pacific, unde se formează frecvent cicloni tropicali, Filipine suferă în mod repetat pierderi materiale dar și umane.Cei de la CNN afirmă că nici un se discută situația în care un ar fivictime, ci de cît de mare va fi numărul lor.
O medie de 20 de taifunuri lovește arhipelagul în fiecare an. În decembrie 2012, Typhoon Bopha au provocat pagube imense în sudul insulelor filipineze.
Uraganul de anul trecut a ucis aproape 1900 oameni.

Sursa: CNN


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii