Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul Nautic Român și Statul Major al Forţelor Navale Române – parteneriat strategic pentru trecut şi viitor

ro

09 Apr, 2013 17:41 1558 Marime text
Clubul Nautic Român (CNR) și Statul Major al Forțelor Navale Române, au ratificat protocolul de colaborare ce are ca principal obiectiv derularea parteneriatului activ de conservarea și promovarea tradițiilor autentice românești în domeniul culturii marinăreşti, educarea, instruirea și susţinerea performanţelor tinerei generaţii, în sporturile și activitățile nautice.

În acest context, marţi 9 aprilie, o delegaţie a Clubului Nautic Român s-a întâlnit cu şeful Statului Major al Forţelor Navale (SMFN)  viceamiral dr. Aurel Popa pentru a creiona următoarele direcţii de colaborare. Cu prilejul reuniunii preşedintele CNR, prof. Dan Mihăescu i-a conferit viceamiralului dr. Aurel Popa, şeful SMFN, Diploma de Onoare a clubului: pentru merite deosebite în promovarea sporturilor nautice, a tradiţiilor marinăreşti şi transmiterea culturii maritime în rândul tinerelor generaţii”.

Parteneriatul de colaborare, semnat pe 20 martie, la sediul Comandamentului Flotei, din Constanţa, între Clubul Nautic Român şi Statul Major al Forţelor Navale recunoaște: “importanţa implementării în comun a unui program de stimulare a interesului pentru educaţia fizică, sport, tradiţii şi educaţie marinărească şi cultivarea unui stil de viaţă nautic în cadrul taberelor aplicativ-vocaţionale, în special în rândul tinerilor dar şi al familiilor cadrelor de marină active şi în retragere şi al altor categorii sociale. Părţile convin să colaboreze pe bază de parteneriat activ pe multiple planuri de interes, în scopul instruirii şi performării tinerilor în domeniul sportului cu vele, canotaj, nataţie, cercetăşie maritimă, cercuri şi cursuri de navigaţie, matelotaj, marangozerie”, după cum se stipulează în preambulul protocolului.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii