Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul de dezbateri Ghandi, câștigător al concursului regional Black Sea Open

ro

03 Jun, 2015 14:05 2426 Marime text
Elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ au câștigat concursul de dezbateri organizat de Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“. 

Echipa Ghandi 1  formată din mirciștii Vlad Popa, Robert Dima și Ștefanopol Călin au câștigat concursul după ce în finală s-au duelat în argumente tot cu o echipă din cadrul aceluiași club  de dezbateri formată din ovidiștii Andreea Pernici și Marian Cucoară dar și din mircista Raluca Tănasă.

Ghandi a câștigat toate distincțiile puse în joc, așadar locul III i-a revenit echipei Ghandi 3  formată din mircistele Andreea Andrei, Teodora Florea și Antonela Coroban care au ajuns până în semifinalele competiției.

Mențiunile le-au revenit echipelor Ghandi 2 formată din Mologani Iman, Constantin Erol și  Vlad Niță toți elevi ai  Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” și echipei Ghandi 5 formată din ovidista Ana Maria Popescu și de seminaristul Ștefan Pohrib. Echipele din Clubul de dezbateri Ghandi au fost coordonate și pregătite de fondatoarea clubului, Ioana Ciornea, multiplă campioană națională.



 Concursul s-a desfășurat în format World School  iar moțiunile pe care ghandiștii au trebuit să le dezbată ca să ajungă în fazele superioare  ale competiției au fost „Acest Parlament crede ca apartenența României la NATO constituie un dezavantaj într-un posibil conflict militar al NATO cu Rusia“ și „Acest parlament consideră că la cererea DNA imunitatea parlamentară ar trebui ridicată fară alte proceduri“.

Prin acest concurs, clubul de dezbateri „Ghandi” a dat startul sezonului de vara al dezbaterilor academice. Următoarul concursul la care vor participa ghandiștii va fi regionala din luna august organizată în capitala dezbaterilor românești, Slănic Moldova. 



De asemenea, în luna septembrie, Clubul de dezbateri „Ghandi” va organiza un concurs regional la Constanța în parteneriat cu ARDOR Dobrogea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii